HomeНовиниВ РайоніПрезидент України й надалі опікується дівчинкою з Володимиреччини (+відео)

Президент України й надалі опікується дівчинкою з Володимиреччини (+відео)

( 0 Votes )

Мобільний телефон та пуховичок майже як у снігуроньки. Такі подарунки під ялинку отримала семикласниця Таня М’ялик із села Воронки Володимирецького району від Глави держави. Каже, саме про ці гостинці вона і мріяла. Їх для дівчинки із багатодітної родини передав Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

Тим часом голова облдержадміністрації Василь Берташ подарував сім’ї М’яликів телевізор. Родина ж висловила вдячність за таку увагу та підтримку. А дівчинка, приймаючи гостей, заколядувала їм. Для Глави держави вона передала ікону та вишитий рушник.

 

Подарунки від Президента Тетяні М’ялик вручили Василь Берташ та Юрій Павленко
 
Подарунки від Президента Тетяні М’ялик вручили Василь Берташ та Юрій Павленко
 
Нагадаємо, Віктор Янукович почав опікуватися Танею після нещасного випадку, який трапився з нею 4 роки тому. Тоді вона отримала важкі травми. Дівчинку лікували у Володимирці, клініках Харкова, Донецька та Києва. Загалом за три роки дитині зробили майже три десятки операцій. Втім, було потрібне подальше лікування, але вже за кордоном. Оплатити його батьки Тетяни неспроможні. Мати – доярка, батько – інвалід першої групи, а до цього працював робітником в лісі. Тож родина попросила допомоги в Президента України. Віктор Янукович взяв Таню М’ялик із собою в літак, коли летів на Кубу з державним візитом, особисто домовився з тамтешньою владою про безкоштовне лікування дівчинки. З того часу Президент України цікавиться долею дівчинки. І вже другий рік передає їй подарунки до свят.

Спілкуючись із Юрієм Павленком, Таня розповіла, що навчається у сьомому класі і періодично проходить курси реабілітації в Харкові. Попереду в неї – ще дві операції. Тим часом батьки дякують Президентові за те, що в їх дитини є можливість жити повноцінно. За опіку над дівчинкою, із якою трапилося нещастя, вдячні й односельці. Вони підготували лист-звернення до Глави держави. Його Таня М’ялик зачитала Юрієві Павленку.

Подарунки від Президента Тетяні М’ялик вручили Василь Берташ та Юрій Павленко

Так, жителі села Воронки просять у Президента посприяти у будівництві нової школи. Бо приміщення закладу старе. Разом із тим там навчається 329 дітей. Уроки для них проводять у дві зміни. Натомість у селі проживає майже 200 багатодітних родин. До того ж щороку у Воронках народжується до 70 немовлят.

Тим часом  Василь Берташ розповів що в області з 2010 року діє програма будівництва і реконструкції аварійних шкіл.

 

Вона розрахована до 2015 року. Які саме навчальні заклади будувати, визначає спеціальна комісія. Водночас у переліку шкіл, де працюватимуть будівельники наступного року, Воронківської немає. Для цього потрібне додаткове державне фінансування. У свою чергу Уповноважений Президента України з прав дитини пообіцяв переказати прохання селян Вікторові Януковичу. 

Подарунки від Президента Тетяні М’ялик вручили Василь Берташ та Юрій Павленко

 

Також Юрій Павленко та Василь Берташ відвідали Воронківську школу та передали учням солодкі подарунки від Президента.

 

 

Джерело:  Рівненська ОДА

Фото та відео Сергій СКІБЧИК

 

Матеріали по темі:

 

У вас недостатньо прав для коментування.