HomeНовиниВ РайоніОбговорено план заходів району щодо вшанування пам’яті Т.Шевченка

Обговорено план заходів району щодо вшанування пам’яті Т.Шевченка

( 0 Votes )

І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій, не забудьте пом'янути не злим тихим словом. (Т.Шевченко)

Мабуть, для кожного свідомого українця ці слова є як табличка множення серед ночі:  розбудять – і ти без вагань згадаєш увесь вірш. 

Поет, музикант, художник, пророк, філософ – у багатьох галузях досяг успіху цей величний чоловік, який для своїх нащадків й досі є символом боротьби за справедливість та свободу нації. Портрет його у рушниках висить у багатьох хатах поруч зі святими образами, а кожен населений пункт в країні має вулицю (бульвар, проспект, площу, парк) з іменем Кобзаря та памятник на його честь.

У рамках виконання Указу Президента України «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» в районі планується низка культурно-мистецьких заходів (концерти, вистави, літературні читання, віртуальні інтернет екскурсії та ін.).

З цього приводу 14 січня в приміщенні РДА заступник голови РДА Ярослав Березюк та члени оргкомітету під час відеоконференції, яку проводив в.о. голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко, звітували про підготовку району до вшанування пам’яті Тараса Шевченка.

Тарасові дні Володимиреччина почала святкувати ще з минулого року, провівши ряд освітянських, культурно-просвітницьких заходів у бібліотеках та школах.

А в січні цього року відбудеться районний етап конкурсу на кращий сценарій урочистості до двохсотріччя з Дня народження Кобзаря. У березні заплановано своєрідний флешмоб за участі всіх 32 культурно-дозвіллєвих комплексів району та жителів району. На ньому будуть представлені також різнопланові творчі роботи з усього району, присвячені Тарасу Шевченку, та презентуватиметься буклет «Володимиреччина вшановує Кобзаря».

Обговорено план заходів Володимирецького району щодо вшанування пам’яті Т.Шевченка
 

Логічним завершенням вшанування памяті Т.Шевченка протягом 2014 року планується проведення тематичної зустрічі письменників краю в «літературному» центрі району – Городці.

Олена СТЕЛЬМАЩУК

 

У вас недостатньо прав для коментування.