HomeНовиниВ РайоніСвято Маланки в Цепцевичах

Свято Маланки в Цепцевичах

( 0 Votes )

Блакитне небо, безкраї поля, щебет солов’їв, курликання журавлів – це все Україна. Єдина і неповторна, моя рідна. Я – українка. І це проявляється у стані душі, любові до прекрасного, українського. Хіба можна не любити милозвучну українську мову? А чи ж можна бути сином, донькою України, не знаючи її традицій?..

Своїм вихованцям, учням 10-Б класу Великоцепцевицької школи, я запропонувала долучитися до відродження українських традицій. Вони спочатку вагалися, але згодом молода енергія, зацікавлення і бажання «подуріти» взяло верх. Найцікавіше те, що мову вели не про щедрування у звичному розумінні, а швидше – про гуляння на Маланки, як це робили колись наші прадіди.

Єдиною проблемою було те, що ніхто раніше не бачив такого дійства. На допомогу, як завжди, прийшов Інтернет. Спочатку зробили невеликий «огляд тематики». Хранителі традицій кажуть, що Щедрий вечір потрібно зустрічати не просто гуляннями, а суцільним карнавалом із хлопцем, який переодягнений у Маланку. У кожну хату мають завітати щедрувальники, котрі традиційно «водять козу».

Сіли, написали сценарій. А потім, у переддень Нового року за старим стилем, переодягнулись, взяли із собою хороший настрій – і пішли від хати до хати відроджувати українські традиції.

Приємно, що людям сподобалось. Позитивні емоції господарів піднімали дух та заохочували щедрувати. Ми всією командою провели час дуже весело: хлопці та дівчата… Ще й які хлопці та дівчата!

Я вдячна долі, що звела мене з такими хорошими дітьми. Спілкування з ними дарують мені хвилини радості, задоволення, піднесення. На майбутнє бажаю, щоб до нас приєдналися всі учні класу. Адже разом ми – сила, яка здатна не тільки відроджувати українські традиції, але й прославляти їх на всю Україну.

Свято Маланки в Цепцевичах
 
Свято Маланки в Цепцевичах
 
Свято Маланки в Цепцевичах 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.