HomeНовиниВ РайоніУ Володимирці відкрився дитсад «Вулик»

У Володимирці відкрився дитсад «Вулик»

( 0 Votes )

Володимирецький районний колегіум на чолі зі своїм директором Анатолоієм Остапенком завжди був втіленням інноваційного підходу до організації навчально-виховної роботи. От і 16 січня відбулося відкриття дошкільного підрозділу «Вулик» на території колегіуму.

З такої нагоди було запрошено не лише представників місцевої влади, а й сільських, селищних голів. Адже це позитивний приклад уміння ефективно опрацювати невелику кількість коштів в короткий строк, створюючи при цьому робочі місця і аж 50 дитячих місць у садочку. Загалом за 2 місяці потрачено 535 тис. грн. (субвенція з держбюджету на розвиток дошкільної освіти) на відкриття «з нуля» дошкільного закладу.

Як відмітив голова РДА Володимир Ткачук, з 2010 року у країні впроваджується приєднання дитсадків до школи. Це вигідне рішення проблеми дошкільної освіти для всіх – і для тих населених пунктів, де дитсадків взагалі не було, і для самих шкіл, які одразу готують «під себе» дітей. Та й будівництво окремого ДНЗ зараз виходить за кошторисом як облаштування трьох дитсадків при школах.

Запрошений з такої нагоди до колегіуму начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський розповів, що Володимирецький район – один із провідних в області серед впровадження навчально-виховних комплексів. Саме з нього беруть приклад інші райони. Привіз обласний гість і подарунки новому дошкільному закладу – 2 ноутбуки. Управління освіти, науки, молоді та спорту РДА зі свого боку закуповує для колегіуму нетбуки на парти для дітей та мультимедійні дошки.

Уже сьогодні «Вулик» відкрив 2 групи з 37 дітей старшого дошкільного віку. Тут з ними, окрім звичайних для подібного закладу штатних працівників, працюватимуть також реабілітолог, масажист, лікар, іпотерапевт, спеціаліст-хореограф. Дітки навчатимуться за державною програмою розвитку дітей старшого дошкільного віку

 «Впевнений старт» – дошкільний підрозділ при колегіумі рахується експериментом всеукраїнського рівня, впровадженням сучасних інноваційних технологій в підготовці дітей дошкільного віку.

На відкриття дошкільного підрозділу були запрошені завідувачі й інших Володимирецьких ДНЗ. Відтак, функціонування ще одного дитсадка у Володимирці дозволить дещо розвантажити проблему дошкільної освіти в райцентрі, адже інші заклади завжди переповнені.

Сам дошкільний підрозділ – немов писанка: кольоровий, свіжий, з новими меблями і устаткуванням. Залишається побажати закладу розвиватись та ефективно працювати на благо діткам.

 

У Володимирці відкрився дитсад «Вулик»

 

 

У Володимирці відкрився дитсад «Вулик»
 

 

 ОЛЕНА СТЕЛЬМАЩУК

 

У вас недостатньо прав для коментування.