HomeНовиниВ РайоніУ Володимирці функціонує пункт обігріву

У Володимирці функціонує пункт обігріву

( 0 Votes )

Морози в наших краях продовжують лютувати. Синоптики ніяк не складуть градуси, а люди кутаються в приміщеннях.

На таку погоду у Володимирці при територіальному центрі соцобслуговування передбачений пункт обігріву, куди можуть звернутись всі, хто змерз на вулиці та потребує тепла.

Директор даного центру Рита Тарасюта розповідає:

– Пункт обігріву почав функціонувати ще з початку опалювального сезону, з 15 жовтня, а з 23 січня в зв’язку із сильними морозами він працює цілодобово. Так, за весь цей час до пункту обігріву звернулось лише 4 чоловіки – саме такі, що потребували тепла.

Треба зазначити, що в пункті існує журнал реєстрації тих, хто звертається по допомогу. Однак люди бояться надавати інформацію про себе, тому або просто йдуть з пункту, так і не зігрівшись, або не надають про себе інформацію (до слова мовити, журнал той – звичайний зошит, де окрім прізвища вказується вік та соціальний статус людини, правда для цих цілей напевно необдумано взято зошит з емблемою провладної партії: людей нині збентежити може будь-що).

Інколи, щоб погрітись, до пункту обігріву заходять і люди, які торгують на вулиці Соборній, та ті, що чекають автобуса або своєї черги в певні державні установи, які знаходяться неподалік.

Взагалі перше, що мають надавати людям подібні пункти обігріву, – це тепло, також можуть викликати швидку допомогу. З власної ініціативи вже організовані чай та нічліг (4 місця). Директор каже, що ще ніколи не було випадку, коли цих ліжок було недостатньо.

Фінансується пункт територіальним центром соціального обслуговування. Також допомагають благодійні фонди – фонд Миколи Сороки та громадська благодійна організація «Братерство без кордонів». Не залишаються байдужими і звичайні жителі району – перенаправляють на територіальний центр певні речі та засоби реабілітації (палиці, милиці, інвалідні візки та ін.). Саме завдяки цим благодійникам незахищені верстви населення та ті, хто потребує такого обладнання, мають змогу безкоштовно отримати через терцентр різного роду гуманітарну допомогу.

У Володимирці функціонує пункту обігріву
 
У Володимирці функціонує пункту обігріву
 

Завідувач відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги Юлія Корнійчук розповідає, що для отримання такої допомоги в терцентр необхідно надати звичайний комплект документів разом з довідками про пільги, склад сім’ї, доходи за останні півроку. З початку року цією допомогою скористалось 4 людини.

Поки дізнавалася про роботу пункту обігріву, до нього завітали двоє чоловіків. Накормили їх борщем, гарніром, чаєм.

У Володимирці функціонує пункту обігріву
 

Виявилось, це прийшли 2 з 25 одиноких людей похилого віку, які щоденно цілий рік отримують одноразове безкоштовне харчування в територіальному центрі. Самостійно відвідують центр лише 5 людей, іншим харчування на дім приносять соціальні робітники (до речі, одна порція харчування тут обходиться в 13,5 грн.).

Сам пункт обігріву – це затишне приміщення з кріслами, диванами. В приміщенні дійсно тепло, працює обігрівач, грубка, є телевізор. Створена справжня домашня атмосфера.

Щодобово там чергують соціальні робітники та працівники Володимирецького районного сектору Головного управління ДСНС України в Рівненській області.

Отже, людині, яка опинилась в райцентрі та змерзла, є де безоплатно зігрітись. Без остраху, що їй за це щось буде.

 

ОЛЕНА СТЕЛЬМАЩУК. Фото автора. 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.