HomeНовиниВ РайоніВолодимирецький ДЛГ підписав зразковий Колдоговір

Володимирецький ДЛГ підписав зразковий Колдоговір

( 0 Votes )

 Початок лютого для ДП «Володимирецький лісгосп» завжди окутаний певною урочистістю: щороку в цю пору делегати від усіх лісництв та лісодільниць підприємства збираються для прийняття колективного договору.

Ось і 4 лютого в Антонівку до актової зали лісгоспу завітали перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Івашинюта, голова Володимирецької районної ради Василь Ковенько та 56 представників від усіх підрозділів великого підприємства.

Перед присутніми тримав слово директор Олександр Мисько, звітуючи про результати роботи лісгоспу за 2013 рік. Загалом держлісгосп спрацював із прибутком, не допустивши зменшення виробництва продукції та площ нових лісонасаджень. Купується нова техніка, будуються лісові дороги.

Голова профкому Віра Дерев’янко звітувала про виконання пунктів колективного договору: всі вимоги від колективу зі сторони керівництва виконані і по оздоровленню працівників, і по виплаті зарплат та премій, по своєчасному наданню відпусток, підвищенню кваліфікації, забезпеченню працівників паливною нормою на зиму (10 складометрів кожному), наданню знижок пенсіонерам та тим, хто має поважний стаж роботи.

Володимирецькі лісівники підписали зразковий Колдоговір
 

Сергій Івашинюта виступив з кількома зауваженнями до проекту колективного договору та озвучив те, що давно вже витало серед лісівників у вигляді чуток. Володимирецький лісгосп – найбільший в Україні за територією (89 тисяч гектарів), що заважає ефективно контролювати такі площі (800 гектарів – середній обхід одного майстра лісу; всього ж у лісовій охороні працює 104 працівники). А з грудня 2013 року Володимирецький держспецлісгосп також приєднаний до структури Рівненського лісового господарства  державного Агентства лісових ресурсів України (раніше він належав до МінАПК). А це ще більше 15 тисяч гектарів лісових угідь. Тому, найпевніше, у районі з часом буде створено кілька окремих лісогосподарств. Сергій Володимирович підкреслив, що це не вплине на погіршення умов роботи працівників та їх добробут.

А Василь Ковенько подякував усім лісівникам за їхню добросовісну роботу. Адже саме ДП «Володимирецький лісгосп» є одним із бюджетоформуючих творчих установ району. Тому для усіх підприємств і організацій це найкращий приклад того, як треба укладати і виконувати всі пункти колективного договору. Адже це гарантії добробуту працівників, без яких, по суті, не отримали б ні доплат та премій, ні пристойних умов роботи, ані таких хороших економічних результатів по підприємству в цілому.

Володимирецькі лісівники підписали зразковий Колдоговір
 

Отож, за проект колективного договору на 2014 рік, доповнений запропонованими змінами, проголосували всі без винятку. Соціальна захищеність працівників вкотре підтверджується на папері, відповідно, буде реалізована і на практиці).

Ще перед початком зборів трудового колективу Віра Михайлівна розповіла, що у них задля підвищення результативності роботи підприємства в цілому серед підрозділів лісгоспу діє здорове трудове суперництво, як у старі добрі радянські часи.

Так, 16 лісництв та 2 лісодільниці щорічно виборюють звання кращого колективу. Цього року таким визнано Любахівське лісництво.

Також зал вітав і окремих працівників, які визнані кращими за професією в різних номінаціях (кращий лісничий, кращий помічник, кращий майстер лісу тощо). Кращим лісничим підприємства став Олександр Шарабар (на фото отримує грамоту від директора лісгоспу Олександра МИСЬКА). Всі призери та відзначені працівники отримали добрі слова подяк від директора, почесні грамоти і, що найприємніше, грошові винагороди.

У розмові Віра Деревянко як голова профкому гордиться тим, що їхній колективний договір – не просто прошита купа папірців. Це – фундамент, підґрунтя всієї роботи підприємства. Договір в обов’язковому порядку виконується, дотримуються всі його пункти. На тому наголосили під час виступу і Олександр Мисько, і Сергій Івашинюта.

Усе озвучене на конференції – не пусті слова. Бо саме колективний договір ДП «Володимирецький лісгосп» (як дієвий на практиці документ) визнано взірцевим під час наради-семінару по підсумках роботи обласної та районної комісій з питань соціального діалогу у Володимирецькому районі, що відбулася у січні 2014 року.

Володимирецькі лісівники підписали зразковий Колдоговір
 

Та мало почути офіційні виступи; краще дізнатись зі слів самих працівників, чи добре їм працюється в лісгоспі. Трапився мені після зборів один із водіїв підприємства, Микола. Не будучи присутнім на конференції, він усе виклав, як на блюдечку. Його слова не розходились зі словами керівництва: хто як дбає, так і має. Виконаєш свій план, свою роботу – от і маєш в кінці місяця хорошу заробітну плату. Не виконаєш – не нарікай на когось, лінуватись не треба. А начальство завжди віддячить, коли того заслуговуєш. Каже чоловік, що й зарплати у тих, хто хоче заробити, пристойні (наприклад, у водія лісовоза від 3 до 8 тисяч на місяць), відпустка своєчасна, оздоровчі є, а хтось за бажанням і в санаторії їздить (лісгосп оплачує 90% путівки). При лісгоспі в Антонівці діє також столова для працівників…

Загалом, складається враження, що живе лісгосп так, що багатьом підприємствам тільки заздрити і залишається. Пам’ятається, у багатьох присутніх на згаданій нараді профспілок склалося таке ж враження, коли В.Дерев’янко звітувала та озвучила кошти, передбачені даним підприємством на премії, відпустки, оздоровлення (оздоровлено 86 працівників та 30 їхніх дітей, на що пішло близько 188 тис грн.).

Тому треба віддати належне керівництву Володимирецького лісгоспу і особисто його директору Олександру Миську за те, що зуміли правильно застосувати на практиці колективний договір. Від того усім тільки краще працюється.

ОЛЕНА СТЕЛЬМАЩУК.

Фото автора

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.