HomeНовиниВ РайоніБурштинове протистояння в Жовкинях: громада проти "старателів" (відео)

Бурштинове протистояння в Жовкинях: громада проти "старателів" (відео)

( 0 Votes )

Громада перекрила дорогу на "клондайки" і силоміць вирішила не пускати "старателів" на незаконний видобуток бурштину на території сільської ради. Люди вийшли з вилами і палицями боронити свої пошкоджені паї. По другий бік протистояння - сотні бурштинокопачів з лопатами і мотопомпами. На момент зйомки до силових протистоянь і кривавих сутичок, на щастя, не дійшло. Владні структури, за деякими даними, вирішили не втручатися в це протистояння – щоб ще більше не загострювати конфлікт, оскільки на території  Жовкинь діє громадська організація «Рідне село».

За непідтвердженою інформацією, бурштинокопачі пообіцяли покарати селян...

Щось подібне у нас вже було. Памятаєте, кілька місяців тому не тільки район, а й всю область сколихнула хуліганська вакханалія у Зеленому. Тоді доморощена «бригада» пройшлася селом, частуючи дубинками всіх, хто стрічався на шляху. Мотиви такого злісного спалаху людської чорноти остаточно не з’ясовано. І ось – нове «фронтове» повідомлення: вчора жителі села Жовкині (села, що звично асоціюється з чудовим фольклорним ансамблем «Веселики Полісся») не на жарт зіткнулися з «іностранцями» – заїжджими копачами бурштину, які збираються на місцевий «клондайк» не лише з довколишніх сіл, а й з інших районів.

Бурштинове протистояння в Жовкинях: громада проти
 

Що й казати, страшно дивитися, як величезні людські натовпи, «озброєні» лопатами і ломаками, простують назустріч один одному. На щастя, все минулося мирно. Розрядивши недобру енергію важко стримуваної ворожнечі, люди розійшлися кожний своєю дорогою. Точніше, «іностранці» залишили «приїск», а «володарі» безцінних копалень беззлобно провели їх за село.

Та чи надовго запанували мир і порозуміння між людьми, яким насправді личить не ворогувати, а по-братськи розпоряджатися даним Богом багатством? І головне: хто винен у тому, що сонячний камінь-бурштин став каменем спотикання між загалом добрими, порядними людьми?

Станом на 17:00 19 лютого всі вулиці та центр села Жовкині були заповнені як озлобленими селянами, так і бурштиностарателями з довколишніх сіл (за словами сільського голови Жовкинь Валерія Парейка, - більше тисячі осіб).

Детальніша інформація буде доступна пізніше.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.