HomeНовиниВ РайоніАвангардна система освіти Володимирецького колегіуму

Авангардна система освіти Володимирецького колегіуму

( 0 Votes )

 

13 лютого на базі Володимирецького районного колегіуму відбувся обласний теоретико-методологічний семінар з теми «Моделювання організаційної структури та формування освітньо-інформаційного середовища інноваційного загальноосвітнього навчального закладу».

З такої нагоди завітали до Володимирецької взірцевої (як багато хто зазначив) навчальної установи керівники закладів освіти не лише нашого району, а й з усієї області. Серед них – проректор з науково-методичної роботи Рівненського обласного інституту післядипломної освіти Тетяна Гавлітіна, завідувач кабінетом інноваційної діяльності та науково-дослідної роботи Галина Тризубець, завідувач Володимирецького районного методичного кабінету Софія Шидловська.

Семінар почався з музичного вітання гостей: при вході в приміщення колегіуму їх чекав ансамбль барабанщиць, синхронні дії яких нікого не залишили байдужими – дівчат захоплено фотографували та хвалили.

Семінар у Володимирецькому колегіумі

Уже під час семінару Тетяна Гавлітіна пояснила, чому для обласного заходу обрано саме Володимирецький районний колегіум. Виявляється, йому та ще одному НВК на Хмельниччині наприкінці 2013 року надано статус експериментального загальноосвітнього навчального закладу всеукраїнського рівня з теми «Розвиток освітньо-інформаційного середовища НВК (колегіуму) засобами мережевих технологій та дистанційної освіти».

Отож, гості мали нагоду ознайомитись з методикою виховання та організації роботи вчителя в нашому знаменитому колегіумі, перейняти досвід роботи його керівництва та вчительського складу. Софія Шидловська зауважила, що недарма даний семінар проходить саме в стінах колегіуму: він завжди був прикладом інноваційного підходу до навчання дітей.

Семінар у Володимирецькому колегіумі
 

Директор Анатолій Остапенко з гордістю не лише розповів про досягнення закладу (зазначено неодноразово, що успіхи колегіуму – це саме «авторська робота» його керівника), а й продемонстрував все це. Інтерактивні дошки в класах, дистанційне навчання, лінгафонний кабінет, проведення он-лайн-уроків, електронні бібліотеки на уроках літератури, електронно-технічне забезпечення закладу, охорона здоров’я учнів, їхнє дозвілля, налагоджена співпраця колегіуму з вишами України і безліч іншого побачили керівники навчальних закладів області. Неформально вони нвіть зізналися, що Анатолій Федорович таки «на голову вище» та «на крок попереду» їх, бо зумів організувати різнопланову і ефективну роботу навчального закладу.

Медична сестра колегіуму Оксана Блищик продемонструвала організацію медичного огляду учнів (визначення осанки, гостроти зору, слуху, артеріального тиску, ваги, зросту та ін.), і презентувала нещодавно придбаний апарат для виявлення стану серцево-судинної системи – фазаграф. По завершенню семінару навіть вишукувалась черга з бажаючих зробити кардіограму свого серця.

Присутні визнали, що подібні освітньо-інформаційні технології несуть здорове навантаження, користь та зручність дітям у вивченні матеріалу. А сам Володимирецький районний колегіум названо авангардною сучасною системою освіти, з якої треба брати приклад.
 
 Олена СТЕЛЬМАЩУК
 
 
 

У вас недостатньо прав для коментування.