HomeНовиниВ РайоніСкільки коштує 8 березня жителям Володимирця?

Скільки коштує 8 березня жителям Володимирця?

( 0 Votes )

Повільно, але впевненими кроками до нас прийшла весна. А разом з нею – і жіноче свято. Жінки мрійливо перебирають серед своїх забаганок щось найбажаніше, а чоловіки приречено готують вивертати власні кишені.

Звичайно, через останні суспільно-політичні події в країні підготовка до свята майже в кожній сімї відійшла на задній план і на останні дні. Як зазначають деякі чоловіки, зараз не до жіночого дня: політика в голові.

Тим не менш, хтось переймається державними справами, а хтось усвідомлює, що буде не до справ, якщо кохану другу половинку не привітати із законним жіночим днем.

В яку ж копійчину виллється цього року 8 березня?

Уже не новина, що через нестабільність долара ціни на різні товари також піднімаються. В деяких магазинах навіть розвішені оголошення, що до старої ціни додаються відсотки доплати через ріст курсу «зеленого».

Продавчиня квіткового магазину Лілія розповідає, що перед святами (зокрема і перед 8 березня) квіти ніколи не зростають в ціні через затребуваність. Але 2014 рік почався зі здешевлення гривні, через це й квіти дорожчають. Оптовики піднімають розцінки, тому ростуть вони і в магазинах.

Так, хризантеми можуть обійтись від 20 грн. за гілочку, троянди – ходові в будь-яку пору року і з будь-якої нагоди тепер коштують від 35 грн. за штуку. Передбачити наперед, які квіти користуватимуться попитом напередодні свята, навряд чи можливо – кожного року по-різному. Звичайно, в першу чергу продаватимуться традиційні для весняного свята тюльпани, розбирають їх швидко. Поки що коштують вони 10 грн. за штуку, але чи подорожчають безпосередньо на 8 березня – ніхто казати не береться.

Лілія каже, що загалом розпродаються всі квіти – і у вазонах, і в букетах. Хто встиг раніше продумати квітковий варіант подарунку, той має різноманітність у пропозиції та кольорі. А от непередбачливі можуть такого вибору вже й не мати. Замовлення наперед магазин отримує здебільшого від організацій і підприємств.

В іншому ж квітковому магазині продавці не такі балакучі. Однак поділилися, що в порівнянні з минулим роком ніяких змін в реалізації квітів нема. Є замовлення – і від звичайних людей, і від організацій. Ціни на квіти тут ніби стабільні, але найпевніше, що вони зростуть перед святом.

Володимирецькі салони краси також потроху оживають. За словами директора одного з таких закладів, в цю пору завжди наплив людей (щоправда, тепер їх значно менше в порівнянні з минулим роком). Жінка пояснює це тим, що через нестабільність у країні люди намагаються не витрачати кошти. Тим не менш, серед відвідувачів зараз особливо популярними стають такі послуги салону, як стрижка (від 30 грн.), манікюр (від 30 грн.), укладка волосся та нарощування нігтів. Ціни на послуги напередодні свят не збільшуються.

Продавчиня магазину косметики та парфумерії також зазначає, що продаж популярної для цього періоду продукції не зріс. З власного досвіду каже, що розкуповують такі товари здебільшого перед Днем закоханих та на 23 лютого. Перед жіночим святом напливу покупців немає, навпаки, вони з’являються після 8 березня (складається враження, що жінки вимагають подарунки від чоловіків у грошовому еквіваленті, і, «наколядувавши», йдуть їх витрачати по парфумерних магазинах).

«Володимирецький вісник» за допомогою живого опитування та голосування в групі «Типовий Володимирець» намагався дізнатись, на яку ж суму розраховують ті, хто вітатиме своїх матерів, подруг, сестер, дружин з Міжнародним жіночим днем.

З 75 опитаних 11 планують витрати до 100 грн, 10 - до 150, 14 - до 200, 27 - більше 200 грн. Не вітатиме жінок з 8 березня 8. Чоловіки поважного віку віджартовувались: щомісяця дарують своїм дружинам свої пенсії, тож і березень – не вийняток (прозвучала фраза «я не відбираю у жінки своєї пенсії»).

Трапились й такі, що купуватимуть подарунки на замовлення, тому не можуть наперед сказати, скільки коштів витратять. Інші хвалились своїми дружинами, пояснюючи, що ті завжди обирають подарунки здебільшого хазяйські, побутові, а не для душі. Також прозвучало, що вартість не головне; важливо, щоб самі подарунки подобались тим, хто їх отримає.

Окрім традиційних витрат, на жіночий день багато хто планує й святковий стіл вдома, і культурний відпочинок у закладах відпочинку. Все залежить від товщини гаманця і широти душі чоловіка.

А долар скаче…

Отож, любі жінки, з весняним святом жіночності нас всіх! І пам’ятаймо, що головне – увага і повага, а не ціна подарунків, які, можливо, в цьому році таки вдарять по сімейному бюджету.

 Олена СТЕЛЬМАЩУК

 

У вас недостатньо прав для коментування.