HomeНовиниВ РайоніМобілізованих з Володимиреччини забирають у військо

Мобілізованих з Володимиреччини забирають у військо

( 0 Votes )

Чи думали ми ще місяць тому, що над Україною, зокрема і над нашим поліським краєм, чорним вороном нависне слово «війна»? На жаль, між братами теж трапляється розбрат: скориставшись складною суспільно-політичною ситуацією в Україні, Росія ввела війська у Кримську автономію.

Останнім часом поширюються чутки про можливе вторгнення росіян у материкову частину України. Тож в умовах гострої військово-політичної нестабільності оголошено часткову мобілізацію військозобов’язаних. Прийняте про це рішення закономірно торкнулося й Володимиреччини - і десятки військовослужбовців запасу вже одержали мобілізаційні повістки.

У військкоматі запрацювала мобілізаційна комісія. Сам військкомат доукомплектовується працівниками до рівня, що відповідає умовам воєнного стану. І близько сотні наших земляків, за словами військового комісара підполковника Андрія Усіка, у якості добровольців бажають поповнити ряди захисників Вітчизни. З 19 березня мобілізаційна команда з району перебуває на казарменому становищі, готуючись до відправки у регулярні війська.

Особисто зустрічався з мобілізованими. Серйозні і зосереджені, вони виявляють воістину воїнську витримку. Багатьох із них знаю, як відповідальних і здібних керівників та організаторів. І коли розмовляв з ними та дивився їм в очі, вірилося й у випадок із розряду надзвичайних: як до однієї з сільрад прийшов чоловік на сьомому десятку літ і попросився в армію. На репліку, що своє вже відслужив, ветеран-доброволець відповів: «Підмога з мене у бою, звісно, слабка, але патрони підносити зможу!»

Тривожний, вибухонебезпечний час переживас Україна. І все ж, сподіватимемося, вирішальне слово скаже не зброя, а міжнарод­на дипломатія. Нехай тінь війни чорним вороном лише пролетить над нами.

Олексій ГОРОДНИЙ.

 

У вас недостатньо прав для коментування.