HomeНовиниВ РайоніВакцину від хвороби Ньюкасла можна отримати у Володимирецькій ветлікарні

Вакцину від хвороби Ньюкасла можна отримати у Володимирецькій ветлікарні

( 0 Votes )

Зважаючи на звернення жителів району та Володимирця щодо захворювання птиці на хворобу Ньюкасла, 24-25 березня 2014 року з 8:30 в райцентрі у приміщенні Володимирецької районної ветлікарні можна буде отримати вакцину або записатись на проведення вакцинації проти хвороби Ньюкасла птиці (вакцина отримана в невеликій кількості з резерву). Хвороба Ньюкасла завдає значних збитків птахівничим господарствам унаслідок невакцинованого поголів’я. Жителів району просимо звертатись до завідуючих державних установ ветеринарної медицини на місцях.   

 До хвороби Ньюкасла сприйнятливі кури всіх порід і будь-якого віку, а також індики. У хворої птиці спостерігаються висока температура тіла, млявість, посиніння гребеня й сережок, сонливість, втрата апетиту, часто пронос; фекалії водянисті, зеленувато-жовтого кольору, іноді з домішками крові. Дихання утруднене, з хрипами, птиця дихає з відкритим дзьобом, під час вдиху чути характерне киркання та хрипи. Розвиваються нервові явища, судоми, порушення координації рухів, повний або частковий параліч ніг і крил, скручування шиї, загинання пальців усередину.

Лікування даної хвороби не розроблене! Збудником захворювання є вірус, стійкий до дії різних  факторів.

У заморожених тушках зберігається більше 6 місяців, у воді впродовж 165 діб, на пір’ї хворої птиці, яєчній шкаралупі та інвентарі до 60 днів. При нагріванні м’яса до 75°С збудник гине через 30 хвилин, до 100°С через 1 хвилину. У стічних водах залишається життєздатним впродовж 3 місяців. Дезінфікуючі розчини вбивають його через 30 хвилин.

Юлія Івашко,

в.о. начальника Володимирецької райветлікарні

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.