HomeНовиниВ РайоніПідсумки міліцейської операції проти бурштинокопачів

Підсумки міліцейської операції проти бурштинокопачів

( 0 Votes )

Початок 2014 року для жителів району ознаменувався різними подіями, але на першому плані, напевно, все-таки став бурштин, а точніше, його незаконний видобуток. Так, дійшло до того, що сама вузькоколійка, біля якої минулого року проходив фестиваль «Бурштиновий шлях» перетворилась на справжню бурштинову війну.

 Біля неї, між Володимирцем і Каноничами ще на початку березня можна було побачити справжню ОРГАНІЗОВАНУ стоянку автівок заїжджих шукачів сонячного каменю. Просто проїжджаючи цю ділянку дороги, перед очима поставала картина з безлічі безбоязних копачів у різноманітному вбранні з широким асортиментом екіпірування. На так званих гостях навіть лижні костюми можна було побачити. Та навряд чи хтось із місцевих жителів хотів би мати під боком таких ось оригінальних туристів, що нівечать все навкруги в гонитві за коштовною здобиччю.

Все це врешті-решт набридло і простим жителям актуальних для шукачів бурштину сіл, і самим місцевим бурштинокопачам. Газета неодноразово публікувала інформацію про такі войнушки між ними.

Міліція вже в середині березня провела комплексні оперативно-профілактичні відпрацювання місць незаконного видобутку бурштину в лісових масивах та на полях поблизу Канонич, Жовкинь, В.Жолудська, Сваринь, Полиць, Ромейок.

Про результати таких заходів начальник міліції громадської безпеки Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області Геннадій Мотько констатує, що всього для таких цілей було залучено 51 працівник, а працівникам Кузнецовського МВ УМВС допомагали сили УМВС інших міськрайвідділів: Березнівського, Сарненського, Дубровицького та Рокитнівського РВ. Задіяні були й лісова охорона ДП «Володимирецький лісгосп» та представники громадськості «Поліська січ».

В ході таких березневих відпрацювань правоохоронцями виявлено 15 адміністративних правопорушень у сфері охорони природи, використання природних ресурсів. Особи, які вчинили вищевказані адміністративні правопорушення, були передані працівникам лісової охорони ДП «Володимирецький лісгосп» та притягнуті до адміністративної відповідальності за незаконне використання земель державного лісового фонду.

В журнал Єдиного обліку зареєстровано факт незаконного видобутку бурштину за допомогою мотопомпи китайського виробництва поблизу с.М.Жолудськ.

Також Г.Мотько зазначає, що на території Володимирецького району з початку року про факти незаконного видобування бурштину-сирцю постійно надходять звернення як державних установ так і громадян, по даних зверненнях постійно здійснюється перевірка. В поточному році працівниками міліції виявлено 4 кримінальних правопорушення, які вже направлено до суду.

Також вилучено 3 мотопомпи та 162 грами бурштину сирцю.

Вл.інф.

Матеріали по темі:

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.