HomeНовиниВ РайоніВолодимирецька освіта. Результати олімпіад

Володимирецька освіта. Результати олімпіад

( 0 Votes )

Які б зміни не потрясали наше сьогодення, завжди з надією на краще дивимося у завтрашній день, сподіваючись, що майбутнє кожного з нас і держави економічно буде стабільнішим та політично більш урівноваженим. Це «завтра» твориться кожним із нас сьогодні, й особлива відповідальність у його творенні належить педагогові.

Пріоритетним у педагогічній діяльності освітян району є підвищення творчих можливостей учнівської молоді, упровадження компетентнісно зорієнтованого навчання, постлення навчальної активності, освоєння інноваційних методів і технологій навчання та виховання. Своєрідний показник результативності такої роботи -- участь школярів навчальних закладів району в обласному) та всеукраїнському етапах Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін.

Володимиреччина впродовж останніх років входить у п’ятірку районів, які дають найвищі результати олімпіад у регіоні. Ось і цьогоріч 47 школярів вибороли призові місця в обласних олімпіадах із усіх 19 предметів (крім французької мови, яка в районі, як базова дисципліна, не вивчається). Пять років тому цей показник становив лише 24 призери. Нині ж уперше в районі маємо сім абсолютних переможців цього туру олімпіад! Відрадно, що переважна більшість із них (четверо, або 57 відсотків) – вихованці не райцентрівських, а сільських шкіл.

Зрозуміло, не кожен педагог готовий і здатний з усією відповідальністю  взятися за роботу з обдарованими учнями. Творчого школяра може виховати лише творчий учитель. І враховуючи це, роботу з розвитку творчих можливостей педагогів та створення умов для розкриття природних задатків школярів надаємо системного характеру і її сплановано на перспективу. Діюча програма роботи з обдарованою молоддю охоплює як роботу з кадрами і зміцнення навчально-методичної та матеріально-технічної бази навчальних закладів, так і соціальний захист творчих педагогів та школярів.

 У формуванні  відповідного рівня таких педагогів  методичними службами, шкільними і районною, приділяється значна увага оволодінню психологічними аспектами й ефективними методиками роботи з обдарованими школярами. Заняття семінарів, творчих груп спрямовані на застосування проблемного методу у навчанні, індивідуального підходу, використання розвивальних творчих ігор та завдань пошукового характеру. На високий результат постійно працює і широкий спектр позакласної роботи у навчальних закладах: гуртки, факультативи, секції, учнівські студії, робота з проектами, участь в учнівських конференціях та інтернет-олімпіадах.

За 2011-2013 роки коштом місцевого бюджету зміцнено навчально-матеріальну базу навчальних кабінетів ЗНЗ на загальну суму 894,259 тис. грн. Сучасне обладнання кабінетів фізики, хімії, біології, математики, географії, технологій дає можливість педагогам виконувати навчальні програми у повному обсязі, а школярам – долучатися до дослідницько-пошукової роботи, реалізовувати власні творчі задатки.

Завдяки системному підходу управління освіти, молоді та спорту та райметодкабінету  до  організації роботи з обдарованою молоддю, створення умов для розвитку учнівських обдарувань, належній організації відповідної роботи у педагогічних колективах  перемогу в обласних конкурсах, змаганнях, олімпіадах дедалі частіше виборюють вихованці сільських шкіл. Ось і в обласних олімпіадах із базових дисциплін у 2014 році 30 відсотків переможців -- це сільські школярі з Каноницької (6 учнів),  Великожолудської (3), Озерської, Воронківської, Заболоттівської, Кідрівської ЗОШ та Більськовільського НВК.

Щиро дякуємо педагогам за плідну творчу працю, а школярам зичимо гідно представляти наш район, регіон та державу не лише в учнівських змаганнях, а й у найважливіших перегонах, що звуться життям.

Софія ШИДЛОВСЬКА,

завідувач Володимирецького районного методичного кабінету.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.