HomeНовиниВ РайоніНовини району за тиждень

Новини району за тиждень

( 0 Votes )

Володимиреччина перерахувала благодійні кошти військовослужбовцям

На банківський рахунок Оперативного командування «Північ» жителі Рівненщини та меценати краю перерахували вже близько 130 тисяч гривень.

Небайдужі підприємці і пересічні громадяни перераховують від 50 гривень до 25 тисяч. До фінансової підтримки Збройних Сил України долучились і інші підприємства та організації району. Зокрема, Володимирецька районна рада та районна газета «Володимирецький вісник», перерахувавши одноденний заробіток своїх працівників.

Приєдналися до оголошеної акції зі збору коштів для Збройних Сил України й працівники Рівненської АЕС (станом на початок місяця атомники зібрали понад 700 тисяч гривень).

Зібрані кошти планують використати на відновлення матеріально-технічного стану військової техніки. Зокрема, на Рівненщині триває уточнення закупівель деталей та комплектуючих до озброєння і військової техніки, а також витрати на ремонт автотехніки.

Вогнеборці врятували житловий будинок в Каноничах

3 квітня сталася пожежа в житловому будинку в Каноничах: зайнявся дах цегляної будівлі та перекриття в одному з приміщень. Ситуацію ускладнював вітер, через який вогонь швидко поширювався по горючим конструкціям даху, існувала реальна загроза в будь-яку хвилину поширення пожежі на житлові приміщення. Тому на допомогу черговому караулу 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з Володимирця було викликано місцеву пожежну команду з Кідер. Завдяки вогнеборцям та небайдужим односельчанам пожежу вдалося вчасно локалізувати, не давши вогню поширитися на житлові приміщення будинку. Вогонь встиг знищивши покрівлю, пошкодити перекриття та деяке майно і меблі. Загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає. Причину виникнення загоряння та обсяги збитків на даний час встановлюють фахівці.

Через необережність при курінні отримав опіки

5 квітня до травматологічного відділення Володимирецької ЦРЛ із села Чаква був госпіталізований 56-річний чоловік з термічними опіками обличчя, сідниць, гені талій та стегон 2-3 А-Б ступенів. Як виявилося, травми чоловік отримав з власної необережності ще 3 квітня, проте негайно за медичною допомогою не звернувся. Він, перебуваючи у власному будинку, закурив сигарету, сів у крісло та задрімав. Недопалок, що впав, спричинив займання одягу, це і призвело до травм. На даний час стан потерпілого задовільний.

У 2013 році через необережність при курінні виникло 13 пожеж, на яких загинуло 7 осіб. В поточному році – 2 пожежі та 1 зигиблий. Рятувальники вкотре звертаються до громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не нехтувати власним життям та здоров’ям.

 

Пожежа у Більській Волі

5 квітня в Більській Волі горіла будівля, яка тривалий час не експлуатувалася (перебуває на балансі сільської ради). Пожежу швидко ліквідувала місцева пожежна команда. Вогонь встиг пошкодити дах та перекриття цегляної будівлі, критої шифером.

Як стало відомо зі слів очевидців та після огляду місця пожежі, в цій будівлі часто «відпочивала» молодь. А всередині приміщення виявлено осередок розпалювання вогнища. Ймовірно, безвідповідальні підлітки вирішили розвести багаття в одному з приміщень, а вогонь швидко перекинувся на горючі конструкції перекриття та покрівлі. Відтак, ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

Статистика пожеж в районі

З початку 2014 року на території Володимирецького району вже зареєстровано 28 пожеж проти 16 за аналогічний період 2013 року (це на 75% більше). Збитки складають близько 325 тис. грн. Внаслідок необережного поводження з вогнем зареєстровано 5 пожеж, в яких пошкоджено 4 будівлі та знищено 1.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігають мешканців краю суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. А коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

Володимиреччина лідирує по кількості наданих земнаділів

Як повідомляє Рівненське головне управління Держземагентства, з початку 2014 року фахівці землевпорядної служби області зареєстрували 8,4 тис. земельних наділів та надали майже 4 тис. витягів із Державного земельного кадастру. Володимирецький район – один із перших по кількості наданих наділів. Станом на 1 квітня 2014 року Управлінням Держземагентства у Володимирецькому районі проведено реєстрацію 778 земельних ділянок та надано 247 відомостей з Держземкадастру. Така кількість проведеної державної реєстрації земельних ділянок зумовлена тим, що громадяни виносять в натурі межі земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства (земельних паїв), лідирують жителі Степангородської та Мульчицької сільських рад; оформлюють земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (у зв’язку з проведеною зміною меж населених пунктів, зокрема сіл Великі Цепцевичі, Озеро, Мульчиці).

У колегіумі відкрито кімнату школяра

1 квітня в районному колегіумі в присутності всіх учнів відбулося урочисте відкриття кімнати школяра. Перша така кімната тут діяла ще з 2005 року. Тепер її вдосконалили, оснастили новими меблями, апаратурою. Педагог-організатор Світлана Переходько зазначає, що дизайн, макети, стенди обирались і опрацьовувались спільно з шкільним урядом колегіуму, який складається з самих учнів. Тут діти можуть проводити свій вільний від уроків час, грати, спілкуватись, вирішувати різні питання. Також ними планується виходити на он-лайн зв'язок з представниками шкільних урядів інших навчальних закладів.

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.