HomeНовиниВ РайоніСемирічна дівчинка померла від грипу в Каноничах. Деталі

Семирічна дівчинка померла від грипу в Каноничах. Деталі

( 0 Votes )

 

Першокласницю Дашу із Каноничів Володимирецького району у селі знали всі. На Різдво дівчинка із церковним хором ходила колядувати, на усі свята виступала у клубі. Тож коли жвава та весела дитина раптово померла, це шокувало не лише рідних.

Дівчинку привезли до районної лікарні 21 березня, у четвер. Батьки подумали, що дитина отруїлася. Аналізи нічого загрозливого не показали, і ді­вчинку відправили у дитяче відділення. Вночі її стан різко погіршився, дитину перевели у реанімацію, проте під ранок вона померла. Лише після розтину ліка­рі та батьки дізналися, що у семирічної Даші був грип.

Нежить у Даші з'явився за чотири дні до того, як вона потрапила в лікарню. Разом з нею хворів і її старший брат. Як розповіла головний лікар ФАПу у Каноничах Інна Ковальчук, у дівчинки не було виразних симптомів грипу: вона не кашляла та не мала високої температури, тож на сполох ніхто не забив.

-Дівчинку привезли до нас запізно, - говорить головний лікар районної лікар­ні Іван Караїмчук. - Високої температу­ри у дитини не було. Загалом детально цей випадок я не вивчав. Дитина, на жаль, померла від грипу. Окрім того, грип дав ускладнення - пневмонію.

Дитина померла від вірусу грипу А(НЗN2), різновиду так званого сви­нячого грипу. Нині саме цим штамом в більшості хворіють на Рівненщині.

- Не можна сказати, що цей вірус гри­пу більш небезпечний, ніж інші, - додає начальник епідеміологічного відділу ГУ Держсанепідемслужби у Рівненській області Віктор Мороз. - Загалом усі штами грипу можуть загрожувати жит­тю людини, якщо вчасно не лікувати хворобу. За останні два роки це другий летальний випадок в області. Торік від грипу помер голова Клеванської селищної ради Віктор Корсюк.

                                                                                                                                                                                                                                                           Алла САДОВНИК

Джерело: «Рівне ЕКСПРЕС» (№15 від 10 квітня 2014)

 

У вас недостатньо прав для коментування.