HomeНовиниВ РайоніНа території району почалися військово-польові навчання ЗСУ (+відео)

На території району почалися військово-польові навчання ЗСУ (+відео)

( 0 Votes )

 Минулого тижня на території Володимирецького району розгорнули бойове чергування зенітно-ракетні війська повітряних сил Збройних сил України. Звичайно, переміщення військової техніки не могло лишитися непоміченим та породило масу здогадок серед населення.

«Танки в районі!», «У лісі бачили солдатів!», «А що сталося? Може війна?..» -- приблизно такі чутки ходили серед людей. Журналісти районної газети та сайту www.polissya.net одразу взялися перевірити інформацію з метою оперативного інформування громадськості та недопущення виникнення панічних слухів. На місці дислокації одного з підрозділів (з міркувань національної безпеки не будемо розголошувати її місцезнаходження) військові, які саме розгорталися у бойові порядки, відмовилися спілкуватися з журналістами та надавати будь-які коментарі без вищого командування і вели себе досить агресивно.

Поспілкуватися з військовослужбовцями протиракетного дивізіону, який захищає повітряний простір над РАЕС, нам вдалося у понеділок. На території дислокації військової частини ми побували разом із головою Володимирецької районної ради Василем Ковеньком, заступником голови РДА Ярославом Березюком та заступником Кузнецовського міського голови Юрієм Кравцем. Зустріч була проведена задля координації матеріально-технічного забезпечення військовослужбовців та інформаційної співпраці з населенням регіону.

Солдати разом із електриками кузнецовських міських електромереж саме прокладали кабелі електроживлення.

– На місце призначення ми прибули в рамках військово-польових навчань Збройних сил України «Весняна злива-2014», – розповідає командир зенітно-ракетного дивізіону Петро Кушик. – Мета навчань – відпрацювання бойових навичок ракетників у польових умовах, наближених до бойових. Термін нашого перебування тут буде досить тривалим, боєприпасами і провіантом ми забезпечені. Хочу подякувати за співпрацю та підтримку української армії і місцевій владі, з якою ми налагодили тісну співпрацю, і особливо місцевому населенню. Жителі окружних сіл забезпечили нас продуктами на тривалий час, підприємці та небайдужі громадяни – всім іншим, необхідним у побуті. Чесно кажучи, навіть не сподівалися на таку підтримку…

командир зенітно-ракетного дивізіону Петро Кушик
 

– Морально-психологічний дух солдатів дивізіону – на дуже високому рівні, хоча такі військово-польові навчання більшість із наших контрактників проходять уперше, – доповнює заступник командира дивізіону з виховної роботи Богдан Зелек. – Приємно, що місцеве населення ставиться до нас з розумінням та дуже підтримує. У перші дні навіть цілі екскурсії жителів міста та довколишніх сіл приходили в розташування частини. Всі розуміють: ми тут, аби над нами завжди було мирне небо. Щиро дякуємо за такий патріотизм і запевняємо: ми вас не підведемо!

Пройшовшись з офіцерами територією дислокації військового дивізіону, ми переконалися, що продуктами особовий склад справді забезпечений.

Та їм украй не вистачає інших речей: шкарпеток, мисок і ложок, потрібен бойлер на гарячу воду та ванни для миття посуду. Потрібні акумулятори, ліхтарі, рації та колючий дріт (15 кілометрів), та інше.

Завдяки скоординованій роботі керівництва району та міста частину із цих проблем вже вдалося вирішити. Щоб вирішити решту, розраховуємо на поміч громади.

Але не варто усім поспішати на територію дислокації військової частини та відволікати військовослужбовців від несення служби: за периметр вас усе одно не пустять.

Усіх, хто може чимось адресно допомогти особовому складу зенітно-ракетному дивізіону, просимо звертатися до своїх сільських рад. Там складатимуть список і збиратимуть матеріально-технічну допомогу (продукти, шкарпетки, рушники, засоби гігієни, акумулятори, ліхтарі або ж грошові кошти) саме на конкретні потреби дивізіону.

У районі цю роботу координує заступник голови РДА Ярослав Березюк (тел. 067-360-10-78), у місті Кузнецовську – заступник міського голови Юрій КРАВЕЦЬ (067-887-03-32).

 

Фото та відео Сергія СКІБЧИКА.

 

У вас недостатньо прав для коментування.