HomeНовиниВ РайоніВ Степангороді заклали алею Пам’яті Небесної Сотні

В Степангороді заклали алею Пам’яті Небесної Сотні

( 0 Votes )

 

17 квітня 2014 року випускники та вчителі Степангородської ЗОШ І-ІІІ ступенів заклали алею Пам’яті Небесної сотні із молодих каштанів. Лісничий Степангородського лісництва О.Г.Буба запропонував випускникам однорічні саджанці каштану.

- Питаєте, чому такі маленькі – однорічні, от будуть ровесниками подій на Майдані, - говорить Олександр Григорович.

Каштани ростуть швидко. Декілька років і зашумлять їхні крони, перешіптуючись із вітром. Зацвітуть ніжними, біло-рожевими свічками вічної пам'яті про тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє України, за щастя і кращу долю всього українського народу.

Алею було закладено поряд із пам’ятною стелою Слави визволителям Великої Вітчизняної війни. Щоб молоді каштани зустрічали Естафету Пам’яті 9 травня. Щоб в пам’яті про Небесну сотню, звучали символічно постріли, не забираючи людських життів.

- Цією акцією ми приєднуємось до всіх, кого торкнулося горе втрати: до рідних, близьких, до справжніх патріотів нашої країни, - говорить директор школи Г.І.Міхеєва.

Ми маємо пам’ятати про них, щоб більше ніколи не повторився Майдан з його протистоянням та кровопролиттям. Ми маємо думати про дітей, про навчання, екзамени, а наш розум кипить від думки про те, що десь на Сході нашої рідної України винищувачі, містами пересувається військова техніка. Страшно від того, що проливається кров наших громадян.

Так, ми хочемо жити гідно під мирним небом на своїй рідній землі, ми не хочемо, щоб гинули люди, бо на цвинтарі розстріляних ілюзій уже не має місця для могил.

 

В Степангороді заклали алею Пам’яті Небесної Сотні

 

 

В Степангороді заклали алею Пам’яті Небесної Сотні

 

Олександра Стріла

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.