HomeНовиниВ РайоніБібліотечний Великдень

Бібліотечний Великдень

( 0 Votes )

Великдень одне з найбільших й найшанованіших християнських свят, приурочене воскресінню Христа. Тож бібліотеки Володимирецької ЦСПШБ до Великодніх свят підготували і провели ряд цікавих заходів.

Конкурс для дітей на кращу Великодню писанку «Чути з небес: Христос воскрес!», великодня виставка «Гарна писанка моя», «Писанка чарівна – символ України», народознавчі години «Історія і традиції святкування Великодня на Україні», «Історія походження та виготовлення писанок», «Великодній рушничок», уроки народознавства «Линуть дзвони із небес», «Страшна дорога Христа», година цікавих повідомлень «Як у світі святкують Великдень», інформина «Великдень в Україні», урок етнографії «Будуймо храм душі своєї…» пройшли у районній бібліотеці для дітей, в публічно-шкільних бібліотеках Половель, Великого Жолудська, Канонич, Полиць, Любахів, Білого, Довговолі, Лозок, Антонівки та Старої Рафалівки.

Великоднє засідання літературно-мистецької вітальні «Світ прекрасного» під назвою «Звістка радісна лунає! Світ Ісуса величає!» відбулось у читальному залі центральної районної бібліотеки. В рамках заходу проведено виставку пасок, писанок та рушничків на великодній кошик. У відділі абонементу створено бібліотечну інсталяцію «Чарівний дивосвіт писанки», де можна переглянути різнобарв’я писанок та цитат українських письменників про Великодні свята.

Найбільше ж сподобався читачам майстер-клас по виготовленню «Пасхального дерева», який провела для бажаючих бібліотекар читального залу А.С. Гаврилюк. Бібліотекар абонементу О.В. Сирота здійснила разом з відвідувачами «Подорож віртуальним туром Музею писанкового розпису».

 У бібліотеках району також оформлено книжково-ілюстративні виставки, тематичні полиці «Йдемо дорогою Христа», «Христос Воскрес! Усе радіє!», «Серце Ісуса – символ Божої любові», «Хай буде з вами Великодня казка» та «Писанковий дивосвіт».

(Матеріал підготовлено методичним відділом центральної районної бібліотеки).

 

У вас недостатньо прав для коментування.