HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

ДТП за участю однорічного пасажира

18 квітня у Володимирці сталася ДТП. Навпроти АЗС «АВІАС» водій автівки «ВАЗ-2105», житель с. Воронки 1990 р.н., під час руху в напрямку Довговолі не врахував дорожніх умов, стану ТЗ, не обравши безпечну швидкість руху та безпечну дистанцію, здійснив зіткнення з авто марки «Volkswagen Transporter», що рухався в попутному напрямку попереду, а його водій саме хотів здійснити маневр повороту ліворуч.

В результаті ДТП малолітній пасажир ВАЗ-2005 2013 р.н., житель с.Воронки, з тілесними ушкодженнями був доставлений до травматологічного відділення райлікарні. Авто доставлені на штраф майданчик Володимирецького селищного відділення міліції.

У колегіумі відбулась виставка пасхальних композицій

22 квітня у Володимирецькому районному колегіумі відбулась виставка пасхальних композицій, у заході взяли участь учнів 1-11 класів. Така виставка – традиційна для закладу і проходить вже років 10 поспіль. Учні приносять з дому паски, яйця, інші пасхальні реквізити та спільно організовують з таких підручних засобів композиції. Кращу композицію мають визначити на днях.

Перша школа зібрала подяки

Володимирецька ЗОШ І-ІІІ ст. №1 отримала подяки від керівників вищих навчальних закладів за навчання та гідне виховання своїх випускників. Так, Березнівський лісотехнічний коледж НУВГП висловив подяку педколективу цієї школи за студенток Ірину Литвин та Олену Борець, яких вони характеризують як відмінниць у навчанні, чудових студентських лідерів з гідною громадянською позицією.

Збитий п’яним водієм хлопчик помер у лікарні

В попередньому номері газети повідомлялось, що через ДТП в селі Зелене, в якому п’яний водій збив малолітнього велосипедиста (2006р.н.), постраждалий хлопчик із закритою черепно-мозковою травмою, переломом кісток черепа, забоєм головного мозку потрапив до реанімаційного відділення Володимирецької ЦРЛ, а згодом був направлений на область. На жаль, й обласні лікарі не змогли врятувати життя дитині.

За фактом даного ДТП здійснюється досудове розслідування кримінального провадження слідчими СВ Кузнецовського МВ.

Завершилась реєстрація учасників ЗНО

На Володимиреччині для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні цього року зареєструвалась 433 учасники. Це складає 56% від загальної кількості випускників в районі (773).

У травні 2014 року всі зареєстровані учасники поштою отримають запрошення-перепустку із вказаними адресами пунктів тестування на кожен обраний предмет. На своїй інформаційній сторінці в Інтернеті (вхід за номером Сертифіката та пін-кодом, що на ньому) можна буде роздрукувати запрошення-перепустку самостійно.

ЗНО-2014 має початись 3 червня тестом з української мови, а закінчитись 27 червня тестом зі світової літератури. Результати учасників тестування з усіх предметів ЗНО буде оголошено не пізніше 8 липня 2014 року.

62 працівники підприємства району не отримували зарплату

Прокуратурою Володимирецького району перевірено стан додержання законодавства з питань оплати праці у діяльності одного із дочірніх підприємств. Встановлено, що на одному з підприємств району керівник установи не виплатив заробітну плату 62 працівникам на загальну суму 141 тис. грн за грудень минулого року. А також, порушивши вимоги законодавства про працю, він не провів належні розрахунки із трьома звільненими працівниками.

На вимогу прокуратури керівник підприємства порушення усунув, борг перед працівниками повністю погасив.

Рятувальники здійснили перевірки протипожежного стану культових споруд

Це відбулося задля забезпечення безпеки громадян під час святкування Великодня. У ході перевірок протипожежного захисту релігійних закладів району рятувальники особливу увагу звернули на стан утримання електрогосподарств та приладів опалення, шляхи евакуації громадян, протипожежне водопостачання та автоматичної сигналізації, виконання заходів безпеки при користуванні свічками, наявність у будівлях вогнегасників, знаків пожежної безпеки тощо. Настоятелям церков роз’яснено порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручено пам’ятки, в яких відображені основні правила пожежної безпеки в культових закладах.

В дні святкування Великодня всі підрозділи пожежно-рятувальної служби району працювали в режимі підвищеної готовності.

Померла найстарша жителька району

22 квітня відійшла в інший світ найстарша людина нашого району, жителька села Великі Цепцевичі Юхима Новак. 5 січня 2014 року їй виповнилося 111 років. Все своє життя вона працювала і допомагала іншим людям. Всі знали Юхиму Демидівну як порядну, швидку, спритну та трудолюбиву жінку. Вона прожила своє довге життя чесно і важко.

Юхима Демидівна змалечку молилася Богу і ще у 103 роки сама відвідувала храм. Із Божої волі померла на третій день Великодня.

Вл.Інф

 

У вас недостатньо прав для коментування.