HomeНовиниВ РайоніЕстафета Пам’яті у Степангороді

Естафета Пам’яті у Степангороді

( 0 Votes )

Переможна весна 1945 року з квітучими садами, і кривавим багрянцем втрат… Перемога, на вівтар якої покладено мільйони людських життів, мільйони страждань.  69-та весна – як вічний символ мужності, героїзму, силі духу великого народу-переможця.

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, та подвиг визволителів і захисників залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народові. Особливо гостро це відчувається сьогодні, коли знову лунають постріли і помирають люди, коли брат повстає проти брата…

Це також і день Пам’яті, коли ми з вдячністю згадуємо тих, хто захистив свій народ, свою землю, визволив державу від коричневої чуми.

На жаль, не на часі пишатися мирним, залитим травневим сонцем небом. На жаль, марш Перемоги звучав не тільки над могилами і пам’ятниками-меморіалами героям-визволителям Великої Вітчизняної та над могилами інтернаціоналістів – солдатів «чужої війни». Він звучав і над могилами Небесної сотні, над могилами жертв сепаратизму…

9-го травня Степангород зустрічав Естафету Пам’яті. Хвилиною мовчання,  із сльозам на очах згадували односельчан, земляків, усіх тих, хто здобув священну Перемогу. Згадували усіх, чиє життя забрала війна. Низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам і дітям війни, які на своїх плечах винесли тягар воєнних та післявоєнних років!..

Ми у вічному боргу перед вами за обірвану війною юність, за вашу мужність, самопожертву, які ви виявили в боротьбі за рідну землю. Ми – українці. Ми – за світ без воєн, за відродження нашої землі, за перемогу здорового глузду.

Низький уклін всім, хто відстояв право на історію, право на життя… Право на пам'ять, яка об’єднує  минуле і майбутнє.

 

Естафета Пам’яті у Степангороді
 

Олександра Стріла.

 

У вас недостатньо прав для коментування.