HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

Увага! Розпочинається купальний сезон

15 травня відкривається купальний сезон. Рятувальники закликають краян підвищувати свою увагу при відпочинку на воді.

Утоплення знаходиться на ІІІ місці серед причин смерті від ненавмисних травм. І, на жаль, діти займають далеко не останнє місце в цій сумній статистиці. Основними причинами цьому служить невміння надати першу допомогу та нехтування елементарними правилами безпеки. Зокрема, не можна залишати дітей без нагляду, вживати спиртні напої, запливати на глибину, перегріватися або переохолоджуватися, стрибати з пірсів та інших підвищень, не дослідивши дна і не маючи навичок, а при використанні надувних засобів для плавання необхідно дотримуватися граничну обережність.

Для попередження нещасних випадків і надзвичайних ситуацій на водних об’єктах, сільським радам, на території яких знаходяться водойми, потрібно провести обстеження дна водойми, забезпечити пляжі стендами з правилами поведінки на воді та застережливими написами, а також забезпечити рятувальним постами. При облаштуванні пляжних зон необхідно враховувати вимоги відповідних нормативних документів. Серед населення слід проводити відповідну роз’яснювальну роботу про заходи безпеки на воді та правила надання першої медичної допомоги при утопленні.

 

Орнітологи у Воронках

Велика увага знову прикута до села Воронки, що потрапили до списку природно-заповідного фонду України. На території сільської ради знаходиться три заповідні зони. Зокрема, ботанічний заказник місцевого значення «Воронківський» площею 123 га.  Неповторним природним екземпляром є і ботанічний заказник місцевого значення «Урочище «Потки» площею 9 га. А заповідне болотне урочище (23 га) «Озеро Воронки», голубе плесо якого обрамлене реліктовою рослинністю, – візитна картка Полісся та області, відома не менше, як Біле озеро у Більській Волі.

Цього року у Воронках працюватимуть вчені-орнітологи із Франції, Голландії, Німеччини і Швеції, які торік вели пошук рідкісних птахів на Волині, на річці Стохід.

 

Пожежа в Сошниках

7 травня в Сошниках горіла шлакоблочна господарська споруда в приватному господарстві. Вогонь швидко поширювався по сухому сіну, яке знаходилося на горищі споруди. Рятувальниками з Рафалівки оперативно почали гасити пожежу і не дали поширитися полум’ю на житловий будинок та інші надвірні споруди. Вогонь знищив покрівлю та перекриття господарської споруди. Односельчани погорільців не залишилися осторонь та активно допомагали в гасінні пожежі. Наразі причина пожежі та розмір збитків встановлюється.

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій закликають громадян суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. 

ДТП з неприємними наслідками

Як повідомили з Кузнецовського відділку ДАІ, 7 травня у Володимирці по вулиці Вишнева сталося ДТП за участю автівок марки «Ford» і «Volkswagen Passat». В результаті ДТП жінка, пасажирка Фольксвагена, отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до Володимирецької ЦРЛ. Згодом її перевели до військового госпіталю у м.Рівне. Обставини дорожньо-транспортної пригоди будуть з’ясовуватись в ході слідства.

Вихованці колегіуму вибороли призи в області

У Рівному 6 травня завершився обласний огляд-конкурс загонів юних інспекторів руху, який проводиться вже 38-й раз. Цьогоріч конкурс об’єднав понад 130 найдосвідченіших знавців правил дорожнього руху з 13 команд міста та області. Учні змагались у чотирьох конкурсних етапах: «Юний регулювальник», «Велоестафета», конкурс агітбригад та перевірка теорії. Журі конкурсу складалось із інспекторів обласного відділу ДАІ та освітян. За словами організаторів, участь у такому конкурсі допоможе дітям краще засвоїти правила дорожнього руху та уникнути небезпечних ситуацій на автошляхах.

У підсумку усіх чотирьох завдань ІІІ місце посів загін ЮІР з Корецького району, друге місце здобула команда Володимирецького районного колегіуму «Крутий підйом», а першість отримав минулорічний переможець – команда рівненської ЗОШ №28.

А вже 7 травня в Костополі відбувся ІІІ етап обласного спортивно-масового заходу серед дітей молодшого шкільного віку «Фестиваль естафет». Команда учнів 1-4 класів Володимирецького районного колегіуму «Чемпіон» також виборола ІІ місце. 

У Володимирці виступив Павло Зібров

10 травня у райцентрі з невеличкою концертною програмою виступив народний артист України Павло Зібров. Завітав до Володимирця він уже не вперше, і цього разу також виступив в рамках передвиборної кампанії одного з кандидатів у президенти України. Не дивлячись на те, що весь день дощило, на головній площі селища людей назбиралось багато, були навіть глядачі з навколишніх сіл. Люди підспівували улюблені мотиви та дарували П.Зіброву квіти.

Пластуни області відкрили сезон на Володимиреччині

Поблизу Кузнецовська 9-11 травня пластуни з усієї Рівненщини відкрили таборовий сезон «Святом Весни». Було розгорнуто пластовий дитячо-юнацький табір «Свято весни – Свято Героїв». Цьогорічний окружний пластовий табір одержав назву «Кузня-2014» й традиційно був приурочений до Дня Героїв, що відзначається 23 травня. Юні пластуни на три дні оселилися в наметах посеред соснового лісу. Розтаборувалися, покуховарили та спробували першу в сезоні їжу приготовлену на відкритому вогні та своїми руками, адже діти у 14 років дома майже не готують. Тут підлітки не лише відпочивали, а й вчилися в’язати вузли, орієнтуватися на місцевості за допомогою компаса, надавати першу медичну допомогу, справлялися у стрільбі з пневматичної зброї, демонстрували знання елементів пластового однострою та команд, змагалися у квесті та проходили нелегку «смугу перешкод». Захід організовано Обласною Молодіжною Організацією «Рівненська Округа Пласту – НСОУ» за фінансової підтримки БО «Фонд підтримки цінностей Майдану».

Вл.Інф

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.