HomeНовиниВ РайоніЛяльковий театр проінструктував дітей перед літнім відпочинком

Ляльковий театр проінструктував дітей перед літнім відпочинком

( 0 Votes )

Вже зовсім скоро по школах пролунає Останній дзвоник і діти всіх вікових категорій з головою поринуть у довгоочікувані літні канікули.

Та разом з веселощами і відпочинком в такий період на них може чекати і небезпека. Саме для того, щоб попередити її як таку, володимирецькі надзвичайники запросили до райцентру обласний театр ляльок з Рівного, аби в ігровій формі провести профілактичну бесіду з дітками.

Через це 20 травня зала районного Будинку культури була вщент переповнена дітворою. Всі з нетерпінням чекали початок вистави.

Але перед тим з маленькими глядачами поспілкувався інспектор групи запобігання надзвичайним ситуаціям та цивільного захисту ДПРЗ-6 ГУ ДСНС України у Рівненській області ст. лейтенант служби цивільного захисту Віталій Шавиркін. Він коротко в простій формі розповів зі сцени, як треба поводитись на воді, в лісі, що не можна туди йти без дорослих, не можна бавитись із сірниками, не можна чіпати невідомі гриби. Дітки наввипередки задавали питання рятувальнику, а також самі розповідали те, що знають про протипожежну безпеку. Наприкінці виступу пожежник запросив дітлахів в гості на екскурсію до служби МНС в районі.

Сама вистава-урок під назвою «Небезпечна пригода» давалась того дня аж три рази – 2 рази в БК для діток різних вікових категорій (починаючи з дитсадкового віку) і один раз в актовій залі районного колегіуму, де з дітьми вів профілактичну бесіду начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області, ст.лейтенант служби цивільного захисту Андрій Муравинець.

Рівненський обласний театр ляльок у Володимирці
 

Вистава була дуже повчальною, мала простий, але насичений сюжет: двоє діток опинились в чарівному лісі, де з ними постійно траплялись якісь неприємності: то пожежа, то мороз, то тонкий лід на катку, то натрапили вони на дикого звіра, а врешті-решт взагалі загубились. Однак завдяки знанням дівчинки Соні, якій її батько-рятувальник завжди розповідав, що треба робити в таких випадках, діти впорались зі своїми складнощами і змогли повернутись додому.

Рівненський обласний театр ляльок у Володимирці
 

Під час всієї вистави малі глядачі постійно вигукували персонажам лялькового театру, що треба робити в тій чи іншій ситуації, закликали не палити вогонь у лісі, або ж не лизати залізяку на морозі. Протягом повчального уроку зі сцени з вуст ляльок лунали питання до дітей, і ті також на них вірно відповідали.

То ж будемо сподіватись, що така вистава залишилась в пам’яті дітей і принесе їм користь під час літнього відпочинку.

Рівненський обласний театр ляльок у Володимирці

 

Олена СТЕЛЬМАЩУК

 

У вас недостатньо прав для коментування.