HomeНовиниВ РайоніБурштинове непорозуміння (+фото)

Бурштинове непорозуміння (+фото)

( 0 Votes )

У п’ятницю, 23 травня 2014 року, на трасі біля Володимирецького молокозаводу зібралося 162 транспортні одиниці, переважно «буси» і легковики та один вантажний автомобіль. Власники цього транспорту – жителі сіл нашого району, які вимагають легалізації видобутку бурштину. Вони створили тут своєрідний блокпост, щоб не пускати заїжджих старателів на місцеві клондайки.

Самодіяльні копачі вважають єдиним видом заробітку на території Володимиреччини. Хто має роботу і сталу зарплату, у яму не полізе. Дітей чимось треба годувати. Де брати гроші на хліб? Дайте роботу! Досить кормити «кришу» – кошти «криші» направити в місцевий бюджет!». Ось такі вимоги висловили копачі представникам влади.

Від імені самої влади з ними вели мову голова РДА Володимир Савонік, селищний голова Олександр Осмолович, директор держлісгоспу Олександр Місько та начальник селищної міліції Юрій Мотузко.

Представники влади оперували нормами Закону. А копачам бурштину потрібна легалізація видобутку «сонячного каменю» і законні робочі місця. Втім, ніяких конкретних домовленостей так і не досягли.

До вечора стихійний блокпост розійшовся.

Бурштинове непорозуміння. Володимирець
 
Бурштинове непорозуміння. Володимирець
 
Бурштинове непорозуміння. Володимирець
 
Бурштинове непорозуміння. Володимирець
 

Г. Штерн.

Фото автора.

Матеріали по темі:

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.