HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

Кращі з району

Нещодавно у Рівному відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу «Краща посадова особа органів місцевого самоврядування». У номінації «Краща посадова особа виконавчих апаратів обласної, районних рад» друге місце виборола начальник загального відділу виконавчого апарату Володимирецької райради Оксана Мельник.

А в номінації «Кращий сільський, селищний, міський голова» Більськовільський сільський голова Сергій Жмурак теж посів другу сходинку. Усіх їх тепло привітав і вручив нагороди голова обласної ради Михайло Кириллов. Він підкреслив, що в нових умовах життя постає нагальна потреба в активізації органів місцевого самоврядування, перебрання відповідних  повноважень від центру на себе з тим, щоб розвивалися самі громади та якість життя людей зростала.

Прокуратура перевіряла виправну колонію

Прокуратурою району спільно з прокуратурою області із залученням спеціалістів контролюючих органів Володимирецького району та фахівців управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області в травні поточного року проведено комплексну перевірку Полицької виправної колонії № 76 управління Державної пенітенціарної cлужби України в Рівненській області. У полі зору перевірки перебували питання медико-санітарного та матеріально-побутового забезпечення, дотримання режимних вимог, залучення засуджених до суспільно корисної праці та застосування до них пільг, передбачених законом.

Як повідомив Сергій Ващишин, старший прокурор прокуратури Володимирецького району, за результатами проведеної перевірки в діяльності установи виявлено недоліки та внесено подання начальнику колонії з вимогою про усунення виявлених порушень та притягнення винних службових осіб, з вини яких допущені порушення, до дисциплінарної відповідальності.

Посол Чехії побував на РЕС

Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух в супроводі представників чеських державних установ і комерційних фірм ознайомився з роботою енергоблоку №4 РАЕС 30 травня. Перспективи співпраці були окреслені на нараді між керівництвом РАЕС та компаній АТ «Skoda JS», «UJV REZ», «Modrany POWER».

 

У Хиночах зібрали гроші на бронежилет односельчанину

Більше місяця хлопець служив у армії, але бронезахисту йому так і не видали. Дізнавшись, що у Віктора Ковальчука немає бронежилета, односельчани з Хиноч вирішили допомогти солдату і за тиждень зібрали кілька тисяч гривень, щоб купити бронежилет. Гроші надіслали у Маріуполь знайомим, які й купили бронежилет IV ступеню захисту та передали Вікторові особисто.

Стубла і Ванда Василевська

По території Володимирецького району протікає річка Стубла. Скільки віків несе вона свої води, вчені ще досі вираховують. Бо річка пролягає по Рамзаській охоронній зоні, яка оберігається Міжнародною організацією ЮНЕСКО. У 1905 році по ріках Стир та річці Стубла подорожувала польська письменниця Ванда Василевська. Вона описала не тільки краєвиди нашого Полісся, але і життя та бідний побут селян-поліщуків. У селі Біле видатна письменниця провела декілька днів, які вилилися у хронологічно-історичний опис життя села на початку ХХ століття. По творах Ванди Василевської на кіностудії імені Довженка створено декілька фільмів про поліщуків. Практично в усіх публічних бібліотеках району є твори Ванди Василевської, які і сьогодні читаються із захопленням, несуть порівняльну характеристику і досі не втратили своєї актуальності.

На Горині розпочалася сінокісна пора

Заготівля сіна для худоби – коней, корів, овець та кіз, кролів та іншої дрібної живності – це  святая святих. На кожну умовну голову ВРХ господар має заготовити 24 цнт. сіна. На коня – трішки більше. У Цепцевичах, Кідрах, Городці та сусідніх селах Сарненського району окремі господарі до Трійці вже «забили вишки» цьогорічним сіном. На такій поспішності селян відклався той час, коли землі належали колгоспу, а сінокоси людям виділялися тоді, як «трава дротом ставала».

Вл.Інф 

 

У вас недостатньо прав для коментування.