HomeНовиниВ РайоніСвято у Довговолі

Свято у Довговолі

( 0 Votes )

8 червня у селі Довговоля відбувся Фестиваль Довгої волі. Розпочалося свято футболом між командами школи, молоді та ветеранів. Потішили земляків ветерани, які здобули перемогу. Продовжилося свято спортивними змаганнями «Веселі старти», де взяли участь 3 команди: молодь, школа та старші жителі. Цікаві конкурси й естафети додали довговільцям чудового настрою.

Усім було дуже цікаво, хто ж візьме першість; саме тут безперечними чемпіонами стала команда молоді. Далі спостерігали, як хлопці-верхолази зривали конверти на «Стовпі щастя» і отримували цінні подарунки.

Сонце посміхалося у цей день, діти бавилися на батутах, гірках, люди гомоніли і з нетерпінням чекали святкового концерту.

О 17 годині пролунали урочисто фанфари. Сільський голова Анатолій Федорчук привітав земляків зі святом села і прийняв коровай, який розділили між односельчанами та гостями.

Справжньою окрасою села є люди. Найдовшу стежину життя у Довговолі пройшов Семен Іванович Герман – єдиний ветеран Великої Вітчизняної війни, якому виповнилося 94 роки. У номінації «Наймолодший житель» вітали маму Ольгу Халілову, в якої на днях народилося маля. У номінації «Фермер року» нагородили Ярослава Козодоя, що створив невеличке фермерське господарство.

Свято у Довговолі
 

Творцем прекрасного у селі  є Адам Левкович з дочкою Іриною. Продовжили сімейну традицію сім’я Пешків, Леонід та Олександр, яких нагородили у номінації «Від батька до сина». Привітали й молоде подружжя Сергія і Ольгу Монічів, які минулої неділі стали на весільний рушничок щастя. Бурхливі оплески лунали для фундатора спортивного руху у Довговолі Юрія Римарчука.

Свято у Довговолі
 

У цьому році Довговільській ЗОШ виповнилося 110 років. Для нагородження у номінації «Ювілей року» запросили директора Катерину Олещук, яка теж привітала громаду зі святом. Сільський голова привітав усі трудові колективи села і порадував гостей піснею. Довговільські артисти Адам і Ірина Левковичі, Леонід та Олександр Пешко, Оксана Вавилюк, а ще тріо Юлії Хомич, Софії Шарабар та Софії Токарської радували земляків чудовими номерами. Веселого настрою додав поет-пісняр Микола Жогло; гарною несподіванкою стали і танці від колективу «Намисто» (керівник Світлана Трохимчук).

Свято у Довговолі
 

А ще всі з нетерпінням чекали розіграшу лотереї. І багатьом фортуна посміхнулася.

З чудовим настроєм та гарними емоціями земляки і гості увечері продовжили святкування на масових гуляннях.

Хотілося б подякувати людям, які допомогли у проведенні свята. Це наші спонсори: Анатолій Бортник, Олег Сніжко, Василь Котович, Валентина Базака, Галина Ковальчук, Петро Сиротюк, Володимир Кисіль, Володимирецький СЛАП, Микола Карплюк. Хотілося, щоб таких людей було побільше, а наше село продовжило добрі традиції. Щоб наше село розросталось і квітло, завжди щоб дзвеніла тут пісня крилата. Моє село єдине, рідне і одвічне, ти з кожним роком молодій, серед незгод не полишай надій. Нехай заходить брат до брата, щаслива буде кожна хата. Живи, красуйся, процвітай прекрасний наш довговільський край!

Людмила ШАРАБАР.
 

У вас недостатньо прав для коментування.