HomeНовиниВ РайоніУспішний ремонтний «штурм» у ВПУ 29 (+фото)

Успішний ремонтний «штурм» у ВПУ 29 (+фото)

( 0 Votes )

Достроково завершують плановий ремонт з підготовки до майбутнього навчального року у Володимирецькому вищому професійному училищі №29.

Як розповів Андрій Волощук, заступник директора з навчально-виробничої роботи, котрий став нашим гідом по території цього навчального закладу, проводиться також реконструкція системи опалення у двох учнівських гуртожитках. «Ми фактично  усе зробили, залишились лише деталі, хоча, згідно плану, мали встигнути до 1 вересня. Тобто суттєво випередили графік», - тішиться Андрій Володимирович.

Поряд з досвідченими майстрами виробничого навчання працюють учні-старшокурсники та цьогорічні випускники, адже одні покращують житлово-побутові умови для себе, а інші – наводять лад після себе.

Зазирнувши у майстерню малярів, ми мало з ніг не попадали – у ніздрі незвично-сильно  вдарив запах ацетону та фарб.

-   Усе під контролем, є норми виробітку, якими керуємось під час ремонту – це певний, безпечний, час перебування учнів у приміщеннях зі шкідливими умовами. Тоді працюємо у распіраторах, рукавичках та захисних окулярах – в залежності від виду робіт. А взагалі, маляр – досить важка професія, хоч і затребувана  на ринку праці,- пояснив наш гід.

Цьогорічний випускник Віталій Тишков і третьокурсник Владислав Кравчук шпаклюють під «венеціанську штукатурку» учительську. Віталій планує продовжити навчання у Конотопі, у тамтешньому технікумі здобуватиме кваліфікацію майстра. Хлопець посів друге місце в обласному конкурсі малярів серед учнів ПТУ.

Маляр-штукатур  Олександр Гладиш з осені навчатиметься на другому курсі, а у перший місяць літа, як і його  однокашники та вчителі, наводить лад у майстерні училища – оздоблює різними фактурами (рельєф, малюнок, трафарет) стіни. А  столяр Олександр Коцар, теж другокурсник, ремонтує й фарбує вхідні двері до своєї майстерні, столярної.

Як кажуть у народі, гуртом і батька легше бити. А у нашому випадку і «штурмом» фронт ремонтних робіт  здолати.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Світлана Федонюк. Фото - Анна Логвиненко.
 

У вас недостатньо прав для коментування.