HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )
  Бронежилети з рук у руки: уточнення

Ми уже розповідали, що громада села Озеро вирішила придбати своїм двом односельчанам, котрі перебувають на Яворівському військовому полігоні Львівської області, бронежилети.

Насправді у зборах коштів брали участь не лише жителі села Озера, а й мешканці села Кідри (вони ж були й1 ініціаторами цієї акції).

Більше того, обидві сільські громади на зібрані кошти придбали навіть не два бронежилети, а три. Тож із рук в руки їх отримали два Сергії та їхній товариш по службі. 

«Камертон серця»

Нещодавно у рівненському видавництві вийшла четверта збірка поезій нашої землячки поетеси Лариси Сай під назвою «Камертон серця». Її прекрасні вірші часто друкуються у нашій районці.

«Я щиро вдячна редактору Петру Велесику, а також кузнецовцям Євгенію Павлишину, Любові Сусь та Сергію Лишканцю за сприяння у виданні книги»,– поділилася авторка збірки Лариса САЙ.

Розцвіли … квіти Богородиці

 У Володимирці в палісадничках і квітниках до крокусів, тюльпанів, нарцисів та півоній приєдналися лілеї. Вони зайняли своє почесне місце серед  троянд, садових ромашок і дзвоників – різнобарв’ям своїх  кольорів прикрасили клумби. Рожеві, оранжеві, бордові, темно фіолетові та червоні. Кожна  квітникарка намагається мати у своїй садовій колекції білу лілею – квітку Богородиці. На іконі «Нев’янучий цвіт Пресвятої Богородиці» бачимо, як правою рукою Матір Божа тримає гілочку з двома білосніжними крупними квітами і бутоном посередині, що спирається на  материнське плече. Маленький Ісус лівою ручкою притримує гілку лілеї. На іншому розписі однойменної ікони, яка обрамлюється квітами троянд, півонії і великих братиків, теж у правій руці Богородиці біла лілея, а в лівій, якою притримує Сина, гілка мирту.

По простому, лілії – це квіти дивовижної краси із сильним приємним ароматом. Ця квітка – королева краси серед біблійних трав’яних  рослин. Корені лілії лікують серцеві хвороби і водянку. У райцентрі на ринку йде обмін бульб однорічних лілій. Сортові продаються від 15 гривень і вище за одну рослину із цвітом.

Шкодимо! Самі ж собі!

Днями – й останніми роками не вперше – невідомі злочинці похазяйнували у підвальному приміщенні п’ятиповерхового житлового будинку по вулиці Повстанців, 56 у Володимирці. Їх зацікавив електричний кабель, от його і вирубали з метою наживи. Що привертає увагу: зробити це могли люди, які бодай елементарно орієнтуються в електрогосподарстві. Повний профан навряд чи на це наважився б.

День працівника природно–заповідної справи

Відзначається 7 липня, на Івана Купала. І, як символ величі природи, співпадає з їхнім професійним святом його захисників.

На території нашого району функціонує Рівненський природний заповідник, що займає Білоозерський масив площею 8051 га. Заповідник увібрав в себе 5777,4 га лісів, 1590,1 га боліт та 454,1 га водойм. До складу заповідника оліготрофне карстове озеро Біле, болото Коза-Березина. По болоту протікає річка Березина з каналізованим (скритим) руслом. Сьогодні тут, у прадолині льодовикового періоду, де ростуть реліктові рослини, працюють вчені-дослідники. Вони вивчають, не тільки рослинний світ унікального заповідника, але й фенологічний та орнітологічний зріз природи. Окрім Рівненського заповідника, Володимиреччина має 18 природно-заповідних об’єктів площею 19627,2 га, які охороняються державою і законом.

 

У вас недостатньо прав для коментування.