HomeНовиниВ РайоніМикола Кучерук: «Бурштин – не «общак» для «криші»

Микола Кучерук: «Бурштин – не «общак» для «криші»

( 0 Votes )

 

Про перспективи та складнощі чергової спроби законодавчого врегулювання видобутку бурштину в Україні сьогодні наш кореспондент говорить з народним депутатом України, заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Миколою КУЧЕРУКОМ.

Проблема незаконного видобутку бурштину в Україні не є новою. За інформацією Рівненської обласної ради, відповідно до розвіданих на території Рівненщини перспективні запаси бурштину перевищують 1500 тонн. На нерозвіданих площах «сонячного каменю» у рази більше. Найгостріше проблема відчувається на Рівненщині. Тут його називають і щастям, і прокляттям одночасно. Державне агентство земельних ресурсів України повідомляє, що наразі єдиними суб’єктами підприємницької діяльності на території області, що здійснюють промисловий видобуток бурштину, є державне підприємство «Бурштин України», якому передано в оренду земельні ділянки площею 11 га на території Сарненського району, та ТОВ «Центр «Сонячне ремесло», якому передано в оренду ділянку площею 18 га на території Володимирецького району для видобування бурштину родовища «Володимирець Східний». За попередньої влади дозвіл на промисловий видобуток бурштину отримати було доволі важко, адже необхідно було пройти декілька міністерств та відомств, отримати розпорядження від Кабінету Міністрів України.

Нелегальний видобуток «сонячного каменю» так званими старателями за різними оцінками разів приблизно у 5 перевищує офіційний. Якщо, наприклад, «Бурштин України» видобуває до 300 кг каменю за місяць, то місцеві люди можуть стільки ж отримати за тиждень-два.

Відсутність законодавчого регулювання цього питання з часів отримання Україною незалежності спричинює високий рівень корупції, значні обсяги контрабанди до Польщі та економічні втрати як для державного, так і для місцевих бюджетів. Якщо тільки в одному містечку працює до 100 мотопомп, то виникає питання про ефективність методів боротьби з незаконним видобутком бурштину у Рівненській області. Адже, наприклад, з початку року до відповідальності було притягнуто лише 127 осіб і вилучено 24 мотопомпи.

Проблему намагалися вирішити на місцевому рівні, проводили різноманітні наради та консультації. Були спроби і на державному рівні. Однак завжди з’являлися якісь перешкоди.

Миколо Герасимовичу, почнемо, напевно, із найголовнішого. 6 червня Ви подали проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра щодо видобування корисних копалин з проявів, які не мають промислового значення. Наразі працюєте над постановою Кабінету Міністрів України «Про стимулювання розвитку бурштинової галузі». Які конкретні заходи передбачають ці документи?

На території України є поклади корисних копалин, які не мають промислового значення. Це стосується не тільки бурштину, але й, наприклад, кам’яного вугілля. На таких родовищах недоцільно будувати велику шахту. Але разом із тим потрібно легалізувати копанку. І після отримання відповідних дозволів почати видобуток корисних копалин на цих проявах.

Наразі видобуток бурштину відбувається кар’єрним способом. Однак його не завжди можна використовувати, особливо стосовно ділянок непромислового значення. Метою Закону про внесення змін до Кодексу України про надра, і постанови Кабінету Міністрів України «Про стимулювання розвитку бурштином галузі» є спрощення процедури отримання дозволів на розробку корисних копалин.

Варто підкреслити, що у питанні законодавчого забезпечення легалізації видобутку бурштину має застосовуватися комплексний підхід. Адже незаконний видобуток цього каменю призводить до руйнування екосистеми Рівненського регіону. І уже на сьогоднішній день в області виявлено понад 700 га порушених сільськогосподарських та лісогосподарських земель, на яких бурштин видобувають роками, а то й десятиріччями.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернув увагу на цю проблему та видав відповідне розпорядження на доповідну першого заступника Генерального Прокурора Миколи Голомши з тим, щоб було приділену належну увагу питанню незаконного видобутку «сонячного каменю».

Нині група депутатів від Рівненщини (Микола Кучерук, Валентин Королюк, Юрій Вознюк, Юрій Благодир, Олег Осуховський, Микола Сорока та Віталій Чугунніков) подала проект постанови Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблемних питань видобутку бурштину в області. Ми займаємося як забезпеченням внесення змін до законодавства України, так і забезпеченням виконання запропонованих проектів. Уже було проведено наради на рівні Рівненської обласної державної адміністрації Сергія Рибачка, робочі наради з виконавчими службами. Також у травні відбулося засідання колегії Рівненської ОДА, на якому розглядалося питання легалізації бурштину і було вирішено створити спеціальну робочу групу за участі народних депутатів України для розробки необхідних змін до законодавства України.

Завдяки такій активній співпраці ми подали лист до КМУ на ім’я прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, щоб можна було нарешті врегулювати це питання. Ось наші пропозиції:

1)            спрощення порядку відведення земельних лісових ділянок для видобутку корисних копалин загальнодержавного значення;

2)            створення комунальних підприємств (наприклад, «Володимирець-Бурштин», «Сарни-Бурштин»), які візьмуть під облік порушені землі, проведуть аналіз покладів, після їх остаточного опрацювання здійснять рекультивацію земель за рахунок старателів;

3)            районні ради мають контролювати процес рекультивації земельних ділянок. Крім того, необхідно підготувати проект Закону України «Про бурштин» з метою сприяння залученню стратегічних інвесторів до розробки родовищ бурштину та організації співпраці інвесторів із іншими учасниками ринку.

4)            Міністерство внутрішніх справ має вжити невідкладних заходів щодо припинення незаконного видобутку цього виду корисних копалин в Україні.

-                      Яких змін, на Вашу думку, варто чекати після легалізації видобутку бурштину?

-                      Такий комплекс заходів зніме соціальну напругу в суспільстві, особливо в середовищі бурштинокопачів, надасть робочі місця за рахунок об’єднання населення в певні територіальні громади для проведення рекультивації земель.

Варто зазначити ще одну проблему, яка потребує вирішення. Землі як лісогосподарського, так і сільськогосподарського значення мають своїх власників та підпадають під дію відповідних кодексів. У той же час корисні копалини знаходяться під землею та є державними. Тому якщо надійно захищати ліс, до корисних копалин можна дістатися років через 7.  Відтак ми пропонуємо, щоб бурштин мав пріоритет, адже після рекультивації ліс можна відновити.

Головною метою нашої робочої групи є те, щоб нарешті зрозуміли, що в Україні є національне багатство, за рахунок якого можна наповнювати державну скарбницю та створювати нові робочі місця та приносити таким чином користь.

-                      Як Ви вважаєте, чи можуть бути корисними громадські організації у контролі за незаконним видобутком бурштину (за прикладом ГО «Рідне село» у селі Жовкині Володимирецького району)?

-                      У цьому питанні не можна казати про якісь заборони, адже бурштин має загальнодержавне значення. Тому краще забезпечувати населення роботою, залучати інвесторів, які будуть займатися повноцінною розробкою родовищ, як це робить, наприклад, «Сонячне ремесло» у тому ж Володимирецькому районі.

Люди самостійно мають нарешті зрозуміти, що на комунальних ділянках бурштин можна доопрацювати, це законно. А от далі в ліс іти не варто – це вже правопорушення. Таким чином, можна буде:

a)            доопрацювати ділянку, на якій вже відбувався видобуток «сонячного каменю», а потім провести рекультивацію;

b)            отримати дозвіл за спрощеною процедурою та проводити легальний видобуток у подальшому.

-                      Скільки часу знадобиться для законодавчого врегулювання питання?

-                      Це питання не можна вирішити за одну секунду, адже воно дуже складне і не вирішувалося впродовж 20 років. Однак зараз проводиться дуже активна робота. Будемо сподіватися, що постанова КМУ пройде швидше, аніж повний цикл законодавчого забезпечення легалізації видобутку бурштину на Рівненщині.

-                      Які негативні наслідки спричинює нелегальний видобуток бурштину для регіону та держави загалом?

-                      Нелегальний видобуток породжує економічні втрати для держави. Однак ще більше він сприяє корупції. За попередньої влади близько 1 мільйона доларів щодня йшло в кишені бандитів різних рівнів, не залежно від того чи вони в погонах, чи вони обіймали високі посади, чи були членами впливових родин. Не є новиною так зване «кришування». За одну помпу треба було сплачувати до 500-700 $ на день. Наша мета – розробити такий механізм, щоб ці гроші наповнювали районні бюджети та використовувалися, наприклад, на будівництво шкіл чи дитячих садочків, давали нові можливості населенню регіону.

Але якщо хтось думає, що згодом зможе прийти, взяти лопату чи помпу і почати копати, то це вже порушення закону. І не дуже личить населенню цивілізованої європейської країни так себе поводити.  Тому мають бути встановлені чіткі правила, за якими кожен бажаючий має працювати. І які, щонайголовніше, забезпечать спокій у регіоні.

Юліана ОХОТНІК

 

У вас недостатньо прав для коментування.