HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

«Заморожені» торф’яники?

Для зменшення споживання природного газу споживачам на Рівненщині запропоновано переходити на альтернативні джерела енергії, повідомляє «УкрЗахідІнформ». Такою альтернативою може стати торф, якого у нас близько 350 мільйонів тонн -- 20 відсотків загальноукраїнських запасів.

Тож держпідприємству «Рівнеторф» для видобування торфу відведено земельні ділянки площею 107,5 гектара у Костопільському районі, а іншим підприємствам та організаціям -- 1,5 тисячі гектарів на території Дубенського, Дубровицького, Острозького та Рокитнівського районів. Володимиреччина у цьому списку не значиться.

Сніг… на зеленому листі

5 серпня цього року жителі сіл Собіщиці, Сопачів, Бабка, які збирали ожину, стали свідками небаченого: з гарячого  спекотного літа за лічені хвилини вони попали… у зиму. Причиною  такої нестандартної  фенологічної ситуації стали дві грозові хмари, що зіткнулися між собою над річкою Стир. Разом із першими краплями дощу з неба полетів великого розміру град. У лісі біля Собіщиць він укрив землю на висоту сірникової коробки. Картина  виявилася досить цікавою, особливо для дітей. Моментально  похолодало – а вони у маєчках і шльопанцях! Усі чимдуж бігли до села. Діставшись асфальту, гріли ноги і грілися самі, а асфальт – парував.

У Володимирці виявили викрадений в Італії мопед

Мопед Honda викрадений 9 лютого 2011 року в Італії, виявили працівники ДАІ у Володимирці. Про це повідомили в прес – службі ВДАІ Рівненщини. Мопед було виявлено під час його реєстрації та під час перевірки по базі «Розшук». Транспортний засіб доставлено в Кузнецовський МВ УМВС

Нічна пожежа в Каноничах

5 серпня о 03 год. 45 хв. до Служби порятунку за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Каноничі Володимирецького району. За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул рятувальників з райцентру. Як виявилося пожежа сталася в нежилому цегляному будинку розмірами 9х8м., яка належить місцевому жителю. Пожежу рятувальники швидко ліквідували з допомогою водяного ствола. Пожежею знищено лише кілька квадратних метрів дерев’яної підлоги в одному з приміщень. Тож будівлю від вогню повністю врятовано. На щастя загоряння вчасно було виявлене, відтак збитки склали лише кількасот гривень. Причина виникнення пожежі на даний час з’ясовується слідчо-оперативною групою.

Енергоблок № 4 РАЕС підключено до мережі

6 серпня енергоблок № 4 (ВВЕР-1000) о 8:21 увімкнули у мережу після проведення капітального планово-попереджувального ремонту. Наразі триває його навантаження. Енергоблок перебував у ремонті з 1 червня. Під час ремонту, крім перевантаження ядерного палива, виконали капітальні ремонти реактора, турбогенератора, компенсатора тиску, капітальний та середні ремонти парогенераторів, капітальні та поточні ремонти головних циркуляційних насосів, а також низку надрегламентних робіт, спрямованих на  підвищення безпеки.

Вл.Інф

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.