HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

Вуличних торговців у Володимирці ганятимуть

Доводимо до відома всіх громадян, які реалізують продукцію підсобного господарства на вуличних ринках райцентру, що з 18 серпня 2014 року на території селища Володимирець заборонена стихійна торгівля в несанкціонованих для цього місцях.

Домашні продукти можна реалізовувати на території критого ринку у Володимирці (добудований павільйон), де створені всі умови для торгівлі. Про це повідомили з райдержадміністрації.

 Подорож святими місцями

Рятівною соломинкою для підростаючого покоління селища Рафалівка є гурток «Духовна пісня» (керівник Надія Грицкевич). 31 липня від Свято-Петро-Павлівського храму селища розпочиналася паломницька поїздка, яку для своїх вихованців організувала Надія Максимівна. Було заплановано відвідати багато святих місць Рівненщини. Діти побували у Городоцькому Свято-Миколаївському жіночому монастирі, де під час Церковного Богослужіння виконували піснеспіви, відвідали скит Святої Анни, стали учасниками VIII дитячого фестивалю недільних шкіл, побували в Почаївській Лаврі та інших святинях…

«Хочеться від душі подякувати Матушці, яка організувала незабутню подорож для своїх вихованців, адже саме такі поїздки виховують в молодого покоління найвищі духовні цінності, – пише від імені батьків вихованців гуртка «Духовна пісня» Н. Ребій.

 

Як наповнити місцевий бюджет

Щоб наповнити місцевий бюджет району, який сьогодні нагадує діряве решето, податкова інспекція пропонує сільським та селищним головам активізувати власні надходження. Так, у районі налічується біля 2300 колісних тракторів. Звичайно, не всі вони надають послуги населенню на комерційній основі. Але якщо навіть половина власників тракторів і комбайнів заповнить декларацію про доходи і сплатить хоча б мінімальний податок з доходів, бюджети усіх рівнів отримають значні надходження. У часи кризи та неоголошеної війни кожен має проявити громадянську солідарність – щоб держава вижила. Але спонукати до цього власників комерційної сільгосптехніки мають насамперед сільські голови, які добре знають жителів своєї сільради і можуть достукатися до совісті кожного.

 

Домашнє молоко та сир шукайте на критому ринку

У зв’язку з боротьбою із стихійними ринками на рівні держави та в області є вказівка: в кожному районі створити спеціальні базарні місця для продажу продуктів і товарів власного виробництва. Селищна рада Володимирця звернулася з проханням до підприємця Валерія Діжурка на його новому критому ринку створити місця для молочниць району. Там підготовлено 26 торгових місць, за кожне з яких братимуть по 3 гривні за день. Для продавців молока та інших продуктів власного виробництва передбачені всі умови: там є проточна вода, туалети. І найголовніше: у дощ чи в негоду продавець і його товар будуть захищені.

На прохання молочниць ринок працюватиме з 7-ої години ранку з 18 серпня 2014 року. Продавців, що створюватимуть стихійні ринки на тротуарах, проїжджій частині доріг і торгуватимуть харчовою продукцією «на землі», штрафуватимуть згідно закону.

 

Більська Воля допомагає ЗСУ

Більськовільська сільська громада, до котрої входять Більська Воля, Кругле, Рудка та Березина, не стоїть осторонь подій на Сході України. Коли було оголошено про збір допомоги для наших військових, всього за чотири дні ми зібрали гуманітарної допомоги більше 10 тонн. (вермішель 865 кг., печиво – 75 кг., згущене молоко – 61 банка, вермішель «Мівіна» 580 шт., сало (3 л. банки) – 248 шт., олія соняшникова 242 л., цукор – 200 кг., рис – 367 кг., тощо).

Два повністю завантажені мікроавтобуси вантажу в п’ятницю відправили в м. Рівне на волонтерський склад по  вул. Грушевського, 2а для подальшої доставки такого вантажу в місця безпосередньої дислокації військових ЗСУ на Донбасі. Вантажний автомобіль гуманітарної допомоги отримали і військові, що дислокуються в с. Бабка.

(Вл. інф.)

 

У вас недостатньо прав для коментування.