HomeНовиниВ РайоніМеценат з Володимиреччини відремонтував військову техніку (+фото)

Меценат з Володимиреччини відремонтував військову техніку (+фото)

( 0 Votes )

Відновити військову техніку на Рівненщині взялися обласні керівники спільно з волонтерами та благодійниками. З цим проханням голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок звернувся до київського бізнесмена Віктора Мялика.

«Майже двадцять років техніка стояла у військових частинах і чекала своєї черги на утилізацію. Тим часом наші бійці на Сході просять броні. В таких машинах військові можуть здійснювати як патрулювання, так і бойові дії. Але без допомоги меценатів цю техніку відновити б не вдалося»,- зауважив Сергій Рибачок.

Меценат погодився профінансувати ремонт, закупівлю запчастин та мастило. Таким чином вдалося відновити шість бойових розвідувально-дозорних машин (БРДМ), які призначені для виконання розвідувальних завдань.

«Замість того, щоб ця техніка гнила, краще дати гроші на її відновлення. Якщо люди не допоможуть зараз армії, оскільки у армійців такої змоги немає, то сепаратисти завтра можуть бути тут, і тоді знадобиться більше коштів на відбудову зруйнованого. Тому якби усі бізнесмени об’єдналися, як одна родина, і допомогли військовим хто чим може, ми б скоріше закінчили з бойовими діями на Сході. Своїм прикладом хочу закликати інших бізнесменів допомагати нашій армії», - зауважив Віктор Мялик.

Київський бізнесмен, який родом з Володимирецького району на Рівненщині, з початку АТО регулярно перераховує кошти на потреби ЗСУ. Допомагав комплектувати перед відправкою на Схід батальйон «Горинь», зокрема, закупив бронежилети, розвантажувальні жилети, кевларові куртки, надавав кошти. А тепер ще й долучився до відновлення військової техніки.  

 «Коли ми знайшли цю техніку, вона була в жахливому стані. Її повністю відчищали від іржі. За кошти благодійника закупили мастило, запчастини. Одну машину вже обварили, будемо обварювати й інші», - розповіла волонтер Олександра Завальна.

«Перебирали ми ці БРДМи до гвинтика, звісно ж почали з серця машини – двигуна. Відновили гідравліку, гальмівну систему. У разі обстрілу за таку броню можна заховатися, так само як від кумулятивних снарядів захищає і ця зварена навколо БРДМа решітка», - поділився військовий, який займається ремонтом бойової техніки.

Вже найближчим часом шість бойових розвідувально-дозорних машин відправлять рівнянам у зону бойових дій, на Схід України.

Меценат з Володимиреччини відремонтував військову техніку
 
Меценат з Володимиреччини відремонтував військову техніку
 

Прес-служба Рівненської ОДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.