HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

12 вересня перевірятимуть готовність до зими

За інформацією Володимирецької РДА, 12 вересня в район прибуде обласна перевірка по підготовці навчальних закладів та бюджетних установ до осінньо-зимового опалювального періоду. Зазвичай станом на початок вересня усі об’єкти до опалювального сезону готові на 100 відсотків технологічно та на 75-90 відсотків – по забезпеченню місцевими видами палива – торфом та щепою (деякі котельні не мають приміщень для складування, тож їх довозять по потребі і палять «з коліс»). Нині перевіряється також якість питної води у закладах освіти.

Учасникам АТО – земельні ділянки

Як повідомила начальник Управління держземагенства Оксана Береза, на Володимиреччині виконуються розпорядження органів державної влади про соціальний захист військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на Сході Украни. Усі учасники бойових дій за бажанням стануть власниками від 10 соток до двох гектарів землі. Для цього військові мають звернутися до Держземагентства або до своєї сільської або селищної ради (якщо це в межах населеного пункту) і представити документи, що посвідчують участь в Антитерористичній операції.

За словами О. Берези, в районі для цих потреб виділено земель загальною площею 8,4079 га. Військовослужбовцям надано 2 рішення про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва та обслуговування житла і споруд в межах населених пунктів.

 

Завдання – працювати для людей                       

Одне з двох питань, що розглядалися колегією райдержадміністрації, присвячувалося підсумкам роботи зі зверненнями громадян, одержаними у першому півріччі 2014 року. Керівник апарату  РДА Світлана Римарчук відмітила зменшення кількості скарг. Назвала і благополучні у цьому відношенні сільські громади, і ті, що виявляють певну соціальну стурбованість. А підсумовуючи зроблене, порекомендувала начальникам підрозділів РДА та виконкомам місцевих рад ретельно проаналізувати ситуацію зі зверненнями на нарадах і засіданнях виконкомів та вжити заходів по подальшому зменшенню звернень наших земляків до владних органів вищого рівня. Наголошувалося зокрема на уважній перевірці звернень, в яких ідеться про недоліки у роботі місцевих органів влади й оскаржуються рішення посадових осіб цих органів, а також на припиненні неправомірних дій чиновників і скасуванні незаконних рішень. Як зазначалося, випадків, коли людина одержує неоднозначну, необґрунтовану або неповну відповідь, взагалі не повинно бути.

Про виконання районної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз доповідала заступник головного лікаря з лікувальної роботи КЗ «Володимирецька ЦРЛ» Тетяна Рябченко. Докладнішу інформацію з цього питання дивіться у наступному номері газети. 

 

Відділ статистики інформує

Забезпеченість населення житлом

У середньому по району на одну особу у 2013 році в міській місцевості припадало 21,1 м²  загальної площі житла, а на одну особу сільської місцевості – 18,8 м².

Весь житловий фонд району на кінець 2013 року становить 1 млн. 230 тис. м².

У 2013 році було прийнято в експлуатацію 17,2 тис. м²  житла загальної площі.

 

Освіта

На кінець 2013 року в районі діяло 39 дошкільних закладів, в яких перебувало 1706 осіб.

Кількість загальноосвітніх закладів в районі (на початок 2014 року) становила 44 одиниці, в яких навчалось 10,8 тис. учнів.

Вл.Інф 

 

У вас недостатньо прав для коментування.