HomeНовиниВ РайоніБлакитно-жовтий міст у Городці (+фото)

Блакитно-жовтий міст у Городці (+фото)

( 0 Votes )

Сьогодні вже нікого не здивуєш блакитно-жовтими прапорами на дахах будинків та автомобілях. Під ці кольори підлаштувався гардероб модних українок та навіть їхній манікюр. Словом, тренд цього року – національні кольори, які заслужено посіли своє місце у житті українців після чи не найбільшої хвилі патріотизму за останні 23 роки.

Не оминули дизайнерського авангардизму і мости. Тепер переїзд річки чи залізничних колій приносить естетичну насолоду, адже споглядаєш не іржаві поручні, а справжнісінький витвір мистецтва.

Піднести патріотичний дух односельчан за допомогою фарб вирішила й молодь села Городець. Творчим натхненником та ентузіастом стала випускниця тутешньої школи Ірина Сернюк. Саме вона зібрала юних однодумців щоб долучитися до неоголошеної акції популяризації українського прапора серед співгромадян.

На перші банки фарби гроші виділили із власної кишені, однак згодом виявилось, що її не вистачає. Тоді й з’явилася ідея залучити до хорошої справи водіїв. Із плакатами «Допоможіть зібрати гроші на фарбу» діти стояли обабіч дороги, і кожен, хто проїжджав повз, міг внести свою посильну фінансову допомогу. До фарбування мосту залучились, як кажуть, і великі і малі; хто допомагав ділом, а хто словом.

Ось так спільними зусиллями справу було завершено. Згодом у Городці був розфарбований ще один міст, як своєрідне продовження розпочатої традиції.

Шкода, що наша національна свідомість пробудилась лише під впливом сумнозвісних подій на сході України. Однак уже той факт, що до справи взялася молодь засобами патріотизму, свідчить про великий шанс отримати перемогу над іноземним агресором без застосування зброї.

Слава Україні!

 

Блакитно-жовтий міст у Городці
 
Блакитно-жовтий міст у Городці
 
Блакитно-жовтий міст у Городці

 

Люба КРИВКО,

с. Городець. 

 

У вас недостатньо прав для коментування.