HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

             Не забудьте подати заяву на дрова!

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації просить до 23 вересня 2014 громадян району, які не отримали готівку на придбання твердого палива та скрапленого газу, звернутися до виконавчих комітетів сільських та селищних рад за місцем проживання для подання заявки на дану пільгу.

 

 ДАІ ловить любителів розмовляти по мобільному телефону за кермом

З 10 по 30 вересня на території Володимирецького району та м.Кузнецовськ Державтоінспекція проводить операцію під умовною назвою «Мобільний телефон». Порушення заборони користуватися засобами зв'язку карається штрафом від 425 до 510 гривень. Якщо при цьому виникне аварійна ситуація, штраф може збільшитися до 850 гривень, а порушника можуть позбавити права керування транспортними засобами на термін від 6 до 12 місяців.

Водночас закон не забороняє користуватися пристроями hands free, оскільки водій має можливість керувати транспортним засобом, використовуючи обидві руки (провідні та Bluetooth-гарнітури, навушники тощо), повідомив державтоінспектор Володимир Чишейко.

Торгові точки району

                За інформацією відділу статистики у Володимирецькому районі, станом на 1 січня 2014 року діяло 387 торгових точок. З них 320 належить фізичним особам підприємцям, 67 – торговій мережі споживчої кооперації. На той же час у трьох населених пунктах (с. Залядино – проживає 72 чол., с. Олізарка –  34 чол., с. Городок – 148 чол.) взагалі відсутні торгові точки.

Ремонтуватимуть дорогу Стара Рафалівка - Борове

Майже на 10 млн. грн. будуть збільшені обсяги фінансування будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Рівненщини. Ці кошти надійшли за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Розподіл коштів  затвердили члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків. У тому числі 690 тис. грн. планують потратити на капітальний  ремонт  дороги Зарічне - Борове - Стара Рафалівка.

 

Зниклу безвісти пенсіонерку знайшли в лісі грибники

3 вересня вийшла з дому в ліс по ягоди журавлини 88-річна пенсіонерка, жителька с.В.Телковичі. Але додому вона вже не повернулася. Пошук зниклої жінки проводили працівники міліції та місцеве населення, проте вони не дали результатів.

13 вересня біля с.Сопачів в лісовому масиві грибниками було знайдено мертвою, без ознак насильницької смерті тіло жінки похилого віку. Нею виявилася зникла напередодні пенсіонерка з с. В.Телковичі.

Володимирецький районний сектор Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій закликає громадян з відповідальністю та серйозністю ставитися до походу в ліс. Адже в лісових масивах на вас може чекати куди більша небезпека, ніж здається на перший погляд. Особливо потрібно стежити за дітьми та людьми похилого віку, які як показує практика частіше можуть заблукати. А заблукати в лісі можна завжди і всюди. Причому це може статися як у добре відомому вам лісі, так і в абсолютно незнайомому місці, як говориться, «в трьох соснах» заблукав.

Пам`ятайте! Куди б ви не пішли, і де б не перебували, ви можете опинитись у екстремальних умовах. Тому: повідомте про свою поїздку, чи похід рідних або друзів, вкажіть місце, куди ви йдете, а також час, коли збираєтеся повернутися; знайте приблизно свій шлях мандрівки; майте при собі засоби визначення напрямків сторін горизонту; майте одяг придатний для будь-яких погодних умов; майте достатньо їжі, води, сірників, речей та засобів для захисту свого життя. Щодо психологічних якостей, які знадобляться під час блукання у лісі, то допоможуть швидка реакція, самоорганізація та самоконтроль і, певна річ, оптимізм і віра у свої сили - Андрій Муравинець, начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Вл.Інф

 

У вас недостатньо прав для коментування.