HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

 

Учнівська патріотична ярмарка

1 жовтня у колегіумі за ініціативи шкільного уряду проведена благодійна ярмарка, на якій учні розпродували власноруч приготовлені солодощі, напої і різні вироби. Зібрані кошти підуть на допомогу українським військовим у зону АТО.

Екскурсія у місто Київ

26 вересня з метою формування військово-патріотичного виховання учні  10-11 класів військово-спортивного профілю колегіуму побували на екскурсії у  місті Києві. Захоплюючими стали для них відвідини Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, XI Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека - 2014», а також пам’ятних для всієї України місць, де  відбулася «Революція гідності»:  майдану Незалежності, вулиці Хрещатик, Європейської площі та Алеї Небесної сотні (вул. Інститутська).

Яскравий відсвіт нашої «зірочки»

26 вересня учениця Володимирецького районного колегіуму Оксана Підвишенна взяла участь у Всеукраїнському вокально-хореографічному фестивалі «Твій шанс» і посіла почесне третє місце. Вітаємо нашу землячку з перемогою та бажаємо творчих успіхів.

Прокуратура знайшла у місцевих лікарнях чимало порушень

На думку прокурорських фахівців, через налагоджену практику стягнення з пацієнтів благодійних внесків влада... не ініціює питання належного фінансування медичної галузі. Велика кількість виявлених порушень стосується незабезпечення безоплатності надання медичної допомоги, в тому числі громадянам пільгових категорій. Практично у всіх медичних закладах Рівненської області існує практика стягнення з пацієнтів коштів під виглядом благодійних. Так, для пацієнтів Рівненської центральної та Дядьковицької районної лікарень благодійні внески встановлювались у фіксованих розмірах, що є порушенням принципу добровільності при отриманні благодійної допомоги від фізичних осіб. У Гощанській ЦРЛ пацієнти при госпіталізації до пологового відділення сплачували 100 грн., при ультразвуковому обстеженні — 20 грн., тоді як зазначені послуги є безкоштовними та не визначені Переліком платних послуг, які можуть надаватися у державних та комунальних закладах охорони здоров’я. Подібні порушення виявлені зокрема й прокуратурою міста Кузнецовська. (34400).

Засідання творчої групи вчителів хімії Володимирецького району

25 вересня на базі Більськовільської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання районної творчої групи вчителів хімії з теми «Особливості вивчення хімії у загальноосвітніх закладах в умовах профільного навчання». В межах засідання учасники творчої групи обговорили стан впровадження профільного навчання з хімії в загальноосвітніх навчальних закладах району, створення банку даних надлишкових реактивів та обладнання з хімії.

Половлі: відкриваймо серця для добра

Багато корисних справ налічує скарбниця доброти учнів Половлівської ЗОШ І-ІІ ступенів. З 25 вересня по  30 вересня проходила Всеукраїнська благодійна акція "П’ять (для 1-4 класів) та десять (для учнів 5-11 класів) картоплин", яку організовує Товариство Червоного Хреста.

Волонтери психологічної служби навчального закладу разом з учнями зібрали овочі, які будуть передані Донецькій та Луганській обласним організаціям Товариства Червоного Хреста України для надання підтримки одиноким, престарілим та іншим категоріям найбільш соціально незахищених верств населення, розповіла Марина Касюдик, волонтер психологічної служби Половлівської ЗОШ І-ІІ ступенів

Вл.інф

 

У вас недостатньо прав для коментування.