HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині браконьєри застрелили лося

На Володимиреччині браконьєри застрелили лося

( 0 Votes )

Протизаконна подія трапилася в угіддях Володимирецької ради УТМР. Там в одному з лісових масивів браконьєри застрелили лося. Інцидент трапився у суботу ввечері, 15 листопада.

Факт браконьєрства виявили місцеві жителі, які бачили, як браконьєри тягли вже вбиту тварину. Очевидці одразу ж повідомили про це єгеря Володимирецької районної ради УТМР.

Голова Озерецької первинної мисливської організації разом із односельчанами кинулися на місце події. Проте браконьєри вдалися до втечі. Єгер із підмогою кинулися наздоганяти злочинців. Ті перегородили дорогу своїми автомобілями та не давали проїзду, аби машина із вбитим лосем втекла якомога далі. Коли єгер намагався все ж проїхати, злочинці розбили йому заднє вітрове скло в авто. Проте голові мисливської організації вдалося прорватися та продовжити наздоганяти браконьєрів.

Але, на жаль, виїхавши з ґрунтової дороги у селі Лобна Волинської області, слід втратився і ми змушені були повернутися назад, на місце вбивства тварини. Туди прибула й група правоохоронців Кузнецовського УМВС, які записали свідчення єгерів та свідків.

Наголошуємо, факти браконьєрства саме цієї групи злочинців дуже часто трапляються в тій місцевості. Вони постійно полюють та вбивають тварин у забороненій зоні. І це постійно сходить їм із рук. Саме тому ми вирішили звернутися до ЗМІ, аби справа набула розголосу та прокуратура не зам’яла цю справу.

 

Сергій Гаврилюк,

єгер Володимирецької ради УТМР.

Ілюстрація із соцмереж

 

Коментує начальник Володимирецького відділення міліції Юрій МАТУЗКО:

– Дійсно, повідомлення що, в лісовій зоні неподалік села Озірці невідомі особи застрелили дику тварину, надійшло 15 листопада 2014 року о 16 годині 25 хвилин до чергової частини Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області, де й було зареєстровано.

На місце події відразу, для документування даного факту, було направлено слідчо-оперативну групу, яка провела огляд місця події, з складанням відповідних документів, та зібрала первинний матеріал. В подальшому відомості про дану подію були внесені до ЄРДР, оскільки в них вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 248 КК України. Зараз проводяться слідчі дії, триває досудове розслідування, за результатами якого осіб, які безпосередньо приймали участь (або якимось чином допомагали браконьєрам), буде притягнуто до відповідальності.

 Ці нелюди (по іншому їх не назвеш), незважаючи ні на що, не дивлячись у майбутнє, очевидно, живуть за своїми законами «первіснообщинного ладу». Але вони забули, що судить їх будуть за законами загальноприйнятих норм нашої Держави, законодавство яке є обов’язковим для його дотримання. Зокрема, це Кримінальний кодекс України, держави, в якій ми живемо, за незалежність якої боремося, за незалежність якої гинуть наші співвітчизники…

 Щоб утримати цей браконьєрський «розгул», правоохоронцями вже створені спільні групи з числа співробітників прокуратури Володимирецького району та органів внутрішніх справ, куди також будуть залучені громадські формування та члени мисливських організацій.

 У якості попередження для браконьєрського населення доводимо до відома, що особи, які попадуть в поле зору правоохоронців, будуть суворо покарані. А хто якимось чином уникне відповідальності, нехай скоєне залишиться на їхній совісті. За ці дії вони відповідатимуть перед своїми нащадками.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.