HomeНовиниВ РайоніВідродження духовної святині в с. Біле

Відродження духовної святині в с. Біле

( 0 Votes )


Цього дня раніше прокинулося сонечко. І послало, як завжди, свої золоті промінчики на верхівки дерев, будинки, озеро, позолотило куполи храму.

Дбайливі господині постаралися швидше в впоратися з домашніми справами. А причина цього поспіху – перше святкове Богослужіння у Божому храмі. Як і століття тому, до Храму звідусіль з особливим трепетом поспішали прихожани: помолитися, віддати шану Богові.

 За словами старожилів, церква у селі Білому існувала споконвіку. Дерев’яна, побудована без єдиного цвяха. Всього бачила на довгому віку: і тиху молитву, і крик зболеної душі, і сльози радості, і таїну хрещення та вінчання. І завжди на сторожі віри, миру, спокою селян стояв святий Архістратиг Михаїл. Та у 80-их роках вандали зруйнували храм, зрівняли із землею святиню. Дзвони, мов підтяті, котилися додолу, стогнучи і сповіщаючи про лихо… 

 На радість віруючим, у 2007 році Храм почав заново будуватися. Тернистим був шлях відбудови. Але завдяки Божій допомозі і небайдужим односельчанам та жителям навколишніх сіл отець Віталій незабаром відслужив молебень на новосіллі. Радіє душа, що ще одна лампада віри засвітиться, коли освятять наш храм. Нема ще дзвонів, всередині ведуться ремонтні роботи. І все ж – як тут гарно!

 Холодне осіннє небо сяяло благодаттю. Мов весняні струмки, стікалися з усіх куточків села люди на Богослужіння. У цей особливо радісний день взяв участь у святковій Літургії й привітав прихожан церкви з великим святом благочинний з Кузнецовська отець Віктор, благочинний з Володимирця отець Олександр. А також помолитися за християн храму завітали священики із Малих Телкович, Зеленого, Радижева, Бишляка та Зарічного.

 У день народження святині більш як три сотні прихожан та гостей із сусідніх сіл Луко, Воронки, Великих та Малих Телкович, Степангорода, Хиноч, Радижево, Дубрівська та Млинка ступили на благодатну біленську землю, щоб привітати Храм із відродженням. І хочеться вірити, що по їх вірі воздасться їм, що зійде Божа Благодать на Полісся, Україну.

 




      Лариса Коцар,

жителька с.Біле

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.