HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

«Війна» у Більській Волі

Упродовж кількох днів батьки блокували роботу навчально-виховного комплексу в селі Більська Воля, вимагаючи звільнення щойно поновленого на посаді через суд директора школи Світлани Бурачик. Люди також вимагали залишити на посаді виконуючого обов’язки директора Олександра Колодія, який за три місяці роботи суттєво поліпшив матеріальне становище школи та домігся нормалізації атмосфери в колективі.

Після протесту громади Світлана Бурачик написала заяву на звільнення. Люди кажуть, що якби цього не зробила, ситуація у селі тільки б нагніталася. Зараз же це питання закрито. Обов’язки директора виконує вчитель фізики цієї ж школи Олександр Колодій.

Святкування дня пам’яті Андрія Первозванного

У дошкільному підрозділі «Вулик» проведено «Андріївські вечорниці». Учасниками святкування були працівники та діти обох груп дошкільного закладу. Дітей ознайомлено з народними українськими традиціями, піснями, народними іграми. Малята з задоволенням ворожили, жартували, танцювали та грали. Дійство скінчилось, але піднесений святковий настрій в садочку панував цілий день.

 

Військово-патріотичне виховання – складова предмету «Захист Вітчизни»

Цими днями відбувся районний семінар для вчителів предмету «Захист Вітчизни», співорганізаторами якого стали районний методичний кабінет, районна організація «Товариства сприяння оборони України» та районний військовий комісаріат. У ході семінару обговорили новий проект програми «Захист Вітчизни», провели звітно-виборну конференцію членів ТСОУ та практично відпрацювали технічні прийоми володіння зброєю. Учасники семінару отримали методичні рекомендації з теми семінару, диски з матеріалами та кульки для пневматичної зброї.

 

Урок вчителя історії «Україна – єдина країна»

У Всеукраїнській газеті «Директор школи», яка виходить за сприяння Міністерства освіти та науки України і Національної академії педагогічних наук, у розділі «Методика» надруковано розробку уроку вчителя історії Володимирецької ЗОШ №1 Тетяни Василівни Клімук з теми «Україна – єдина країна». Творчий доробок педагога пройшов експертизу у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти та рекомендований до друку в газеті.

 

Допоможемо, чим зможемо!

Учні колегіуму плетуть маскувальні сітки для військових АТО. Основу для виготовлення захисту придбано за кошти, зібрані на благодійному концерті «Ми створені для миру». У підтримку ідеї директора колегіуму А.Ф. Остапенка виступила батьківська громада, забезпечивши допоміжними матеріалами. Тому батьки, вчителі та учні, від дошкільника до випускника, активно долучилися до акції, яка проходить на перервах, під час уроків трудового навчання, в позаурочний час та на групі продовженого дня.

 

Акція «Нехай ялинка лишиться у лісі»

Напередодні Нового року в черговий раз оголошується акція «Нехай ялинка лишиться у лісі». Адміністрація Володимирецького районного колегіуму закликає батьків та учнів відмовитися від придбання живої ялинки на новорічні свята, нехай лісові красуні лишаться у лісі, а натомість радять купити та встановити на свято штучне новорічне дерево. Підтримаймо акцію! Тим самим ми сприятимемо збереженню природи.

 

Щиро вдячні земляку

Адміністрація Воронківської ЗОШ, педколектив та школярі щиро вдячні своєму земляку Віктору Ничипоровичу М’ялику, з допомогою якого школа придбала два плазмових телевізори для впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес. Ще раніше Віктор Ничипорович відчутно допоміг землякам і в реалізації проекту ПРООН та у придбанні інструментів для потреб школи.

 

Більськовільська школа на «Чисто Ньюз»

В сатирично-гумористичні новини «Чисто Ньюз» відомого телевізійного проекту «95 квартал» з каналу «1+1» попала Більськовільська ЗОШ із нашого району. Телеведучі зазначили, що батьки учнів, що навчаються у цій школі, виступили проти директора, який перед дітьми висловлювався нецензурними словами. Сатирики іронізують, мовляв, «краще дітям це почути в рідних стінах школи, а не від чужих людей на вулиці».

А сталося так, що одного директора звільнили, а другого призначили. Першого директора на роботі поновив суд, але батьки виступили проти і навели стільки аргументів, що їх зачитали у «Чисто Ньюз». Негарна нам реклама!

«Молюсь за тебе, Україно»

Таку назву мав благодійний концерт, який відбувся у спортивній залі Собіщицької школи. У виконанні аматорів сцени Мар’яни Богомаз, Ані Тарасюк, Марини Серховець, Надії Рибчинчук, Анастасії Моніч та Миколи Рибчинчука, тепло зустрінутих глядачами, прозвучали пісні «Батько і мати», «Ми бажаєм вам добра», «Моя земля», «Свіча» та інші. Кошти, зібрані під час концерту, будуть відправлені на потреби воїнів, які перебувають у зоні АТО. Однак у залі було дуже мало слухачів. Люди чи не знайшли часу, чи просто не захотіли відвідати захід, який переслідував благородну мету, повідомив наш громадський кореспондент Петро Асауленко.

Вл.інф

 

У вас недостатньо прав для коментування.