HomeНовиниВ РайоніВолонтери Володимиреччини зібрали для бійців АТО більше 150 тисяч (+фото)

Волонтери Володимиреччини зібрали для бійців АТО більше 150 тисяч (+фото)

( 0 Votes )

«Дорогий Захисник нашої Вітчизни!

Пишу тобі, солдате, зі сльозами на очах…

У цей важкий для країни час хочемо підтримати та подякувати тобі. Завдяки таким, як ти, Україна гідно стоїть на ногах. Про війну немало слухала й читала, але не підозрювала, що вона прийде і в наш дім в Україну. Нічого особливого не можу зробити, адже я проста учениця, але, можливо, цим листом я надихну тебе.

Знай, що є люди, які моляться за вас, за наших захисників країни. І я вірю, що ми будемо жити під мирним небом, вірю у майбутнє нашої країни, що вона переживе будь-які негаразди, адже немало віків так було. А особливо я вірю у вас!

Мені б хотілося передати частинку своєї віри тобі, з надією, що ти не впадеш духом і твердо знатимеш, що в нашій Україні буде мир і спокій!

У нас, у Володимирці, нині спокійно, живуть буденним життям люди, світить ясно сонце, тихо і мирно. Це завдяки вам, відважні воїни! Дякую вам за це!»

Ось такий хороший лист написала школярка однієї з шкіл Володимирця. Це невеличкий внесок наших дітей в спільну справу, їхня посильна допомога для перемоги.

А що зробили, ми, дорослі для того, щоб відвернути жахіття війни від наших домівок, з нашої землі?

 З цим запитанням я звернулася до голови правління ВРМГО «Школа відповідального батьківства» Сергія Буравського, який приймає активну участь у волонтерському русі на Володимиреччині, та волонтерки Інги Безушко.

– Наша благодійна організація вже неодноразово звітувала у попередніх номерах газети про допомогу воїнам АТО, мобілізованим з нашого району. Наш почин знайшов підтримку в ряді організацій та установ району, які перерахували благодійні кошти на рахунок ВРМГО «Школа відповідального батьківства». Ось дані за період з 5 вересня по 8 грудня 2014 року:

·            Управління освіти, молоді та спорту Володимирецької РДА, ЗОШ та позашкільних навчальних закладів – 67292,00 грн.;

·            РД УДППЗ «Укрпошта» ЦПЗ №7 – 3651,30 грн.;

·            Відділ культури та туризму Володимирецької РДА – 5779,96 грн.;

·            Володимирецька дитяча музична школа – 500,00 грн.;

·            Кошти, зібрані під час благодійної акції відділом культури та туризму Володимирецької РДА – 5028,61 грн.;

·            Більськовільська сільська рада – 1151,99 грн.;

·            КЗ «Володимирецький РЦ ПМСД» - 23420,00 грн.;

·            Володимирецька РДА – 5547,41 грн.;

·            КЗ «Володимирецька ЦРЛ» – 40612,44 грн.;

·            Фінансове управління Володимирецької РДА – 724,00 грн.

 Разом ця сума складає 153707,71 грн.

За ці кошти були придбані куртки, бушлати, камуфльована форма, берці, каремати, спальні мішки, акумуляторні батареї, паяльні лампи, лопати, бензопила, термобілизна, бронежилети, крупи, чай, кава, шоколад, цигарки, аптечки з ліками першої необхідності. Також надавалася допомога у придбанні паливно-мастильних матеріалів для поїздки волонтерів в м. Краматорськ та ротації військовослужбовців з Рівного до Краматорська. Це була адресна допомога як щойно мобілізованим бійцям, так і тим, які наразі перебувають в зоні АТО. Також надано фінансову допомогу у придбанні твердого палива для родин трьох бійців.

Наша організація співпрацює з волонтером Інгою Безушко, яка разом із групою волонтерів м. Кузнецовськ безстрашно вирушає в далекі і не зовсім безпечні поїздки на схід України. Спільними зусиллями ми змогли забезпечити всім необхідним семеро вояк Національної Гвардії, які несуть службу в Слов’янську, тридцятьох шістьох воїнів батальйону «Горинь» в Краматорську, ще двох – танкіста та добровольця – в Артемівську. А ще – тринадцять земляків в Яворові, чотири – в Попасній, по одному воїну в Маріуполі, Новограді-Волинському, Петрівцях та Харкові отримали зимовий одяг, термобілизну, продукти харчування тощо.

Хочу подякувати жителям району та підприємцям, які відгукнулись на прохання, а саме Сергію Жмураку, Вадиму Жуку, Олександру Охремчуку, Івану Яковецькому, Анатолію та Сергію Діжуркам, бізнес-центру «Інтертех» за надану посильну допомогу у придбанні товарів та наданні послуг для бійців АТО.

Можу запевнити всіх громадян, які перераховували кошти на рахунок громадської організації «Школа відповідального батьківства», що жодна гривня не пропала, не була використана в особистих чи інших цілях або ж, як кажуть, «пішла невідомо куди».

 До нашої розмови приєднується волонтерка з Володимирця Інга Безушко:

– Тільки сьогодні я повернулась зі Сходу. Відвозила «миколайчики» діткам у сирітські притулки Краматорська, Дружківки та школу-інтернат для інвалідів, який знаходиться за 30 км від Донецька. Діти є діти, вони чекають свята, мріють про подарунки, хочуть тепла. Малеча, яка і так обділена батьківською увагою, нині потерпає від нестачі елементарних речей, таких як іграшки, одяг, предмети гігієни. Для здійснення мрій цих маленьких українців треба так мало!..

– Ще однією метою поїздки була доставка бійцям на передову теплого одягу, продуктів харчування, ліхтарів, газових ламп. Минулого разу завозила, крім теплих речей, ще й тепловізор, коліматорні приціли, придбані за пожертви жителів Володимирця та району.

 Остання поїздка відбулася завдяки коштам, зібраним райцентрівською музичною школою, українською православною церквою Київського патріархату та особистому внеску отця Михайла Льоди.

На гроші, зібрані школярами городецької ЗОШ, сваринівської ЗОШ та першої райцентрівської ЗОШ, придбані вітрозахисні костюми, які дуже стали в нагоді нашим воякам. Щиро дякую всім!

                    

 
 

 

 Розмовляла Лариса Сарницька. 

Наразі акція по збору коштів та речей триває. Для сиротинців сходу потрібні: дитячий одяг та взуття, засоби гігієни, іграшки, канцелярські товари, миючі засоби, дитяче харчування.

Також для бійців необхідні теплий одяг, предмети гігієни, чай, кава, шоколад, цигарки.

Усе це можна принести в актову залу райвійськкомату.

 

Благодійний рахунок для перерахунку грошових коштів Володимирецька районна молодіжна громадська організація «Школа відповідального батьківства».

Код 34573479,

МФО 333391,

гривневий розрахунковий рахунок 26006054702999 у Володимирецькому відділенні Приватбанку.

Призначення платежу: для допомоги бійцям АТО.

Матеріали по темі:


 

У вас недостатньо прав для коментування.