HomeНовиниВ РайоніРайонний бюджет: ні радості ні смутку

Районний бюджет: ні радості ні смутку

( 0 Votes )

За спостереженням одного з депутатів, позачергова сесія районної ради, яку провів голова ради Василь Ковенько, тривала хвилин двадцять: значно менше, ніж спільне засідання депутатських комісій, яке їй передувало. І не дивно. Коли вибираєш між «поганим» і «ще гіршим», мимохіть загоришся. І таких «гарячих» моментів було кілька.

Спочатку депутати зіштовхнулися з земельним питанням, яке визнали не зовсім прозорим і вирішили відкласти до наступної сесії. А відтак клопоту завдав і районний бюджет, який завфінуправлінням Олена Шикало представила у двох варіантах. Дитсадки і культзаклади пропонувалося фінансувати або з районного, або з сільських і селищних бюджетів. А що «сільський» варіант уже в найближчій перспективі обіцяв дитсадкам голодне існування, зупинилися на «районному». Він же, на переконливе прохання Олени Єгорівни, потягнув за собою і культуру, яка воліла залишатися при місцевих радах. 

Підвівши таким чином «червону лінію», решту питань депутати одноголосно підтримали. Зокрема затвердили список народних засідателів та план роботи райради на 2015 рік і прийняли  районну програму «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та програму підтримки КП «Телерадіокомпанія «Бурштиновий шлях». Затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 0,54 га, яка передається в оренду Олегу Вікторовичу Годунку (Каноницька сільрада) для ведення товарного сільгоспвиробництва, а на баланс шкіл – передачу шкільних автобусів. Визначилися депутати і з розміром виплат на харчування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, зі звільненням від плати за проживання у гуртожитку Рафалівської ЗОШ учнів, які потребують соціального захисту, та з оплатлою цьогорічних відрядних депутатам райради.   

У «різному» постало питання з будівництвом школи в Озерцях (нинішнє її приміщення визнано аварійним). Однак на капітальне будівництво районний бюджет коштів не передбачає, та й на соціальний розвиток зони спостереження РАЕС жодної гривні останнім часом не виділяється. Важливе питання тим самим опинилося під знаком питання.

 

Олексій ГОРОДНИЙ.

фото: volodrr.rv.ua 

 

У вас недостатньо прав для коментування.