HomeНовиниВ РайоніЯк мають працювати торгово-розважальні заклади Володимирця (обговорення + опитування)

Як мають працювати торгово-розважальні заклади Володимирця (обговорення + опитування)

( 0 Votes )

Р І Ш Е Н Н Я

07 липня 2015 року                                                         № 1297

Про погодження проекту Положення  про  режим роботи закладів торгівлі,  побутового обслуговування та ресторанного господарства  на території селища Володимирець в новій редакції

З метою встановлення зручного для населення режиму роботи закладів торгівлі, побутового обслуговування та ресторанного господарства, уникнення скарг мешканців селища на порушення тиші, здійснення контролю за дотриманням чинного законодавства суб'єктами господарювання при здійсненні господарської діяльності, зменшення криміногенної ситуації в селищі Володимирець, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 15 червня 2006 року № 833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення», Наказом Міністерства економіки України № 309 від 09.10.2006 «Про внесення змін до деяких наказів», Законом України «Про санітарне та епідемічне благополуччя населення», Наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України № 219 від 24.07.2002 року «Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства», Законом України Закон України "Про охорону дитинства" ст. 25, ст. 26, підпунктом 4 пункту б) ст. 30, ст 33, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,враховуючи рішення виконкому Володимирецької селищної ради № 72 від 25 червня 2015 року  -

 

CЕЛИЩНА  РАДА

В И Р І Ш И Л А :

 1.           Погодити проект Положення «Про режим роботи закладів торгівлі, побутового обслуговування та ресторанного господарства на території селища Володимирець в новій редакції (Додаток № 1).

2.           Секретарю ради (В. Новаку) забезпечити оприлюднення даного положення шляхом розміщення його на с веб-сторінці Володимирецької селищної ради, та на інформаційних стендах.

       СЕЛИЩНИЙ  ГОЛОВА                                    О. ОСМОЛОВИЧ

Шановні користувачі!

 Пишіть свої коментарі і побажання на сайті. Думка громадськості буде важливою для прийняття відповідного рішення

 

 

 

Додаток до рішення селищної ради

№ 1297  від 07 липня  2015 року

 

ПОЛОЖЕННЯ

ПРО РЕЖИМ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ТОРГІВЛІ,

ПОБУТОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

НА ТЕРИТОРІЇ СЕЛИЩА ВОЛОДИМИРЕЦЬ

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 1.1.    Положення про режим роботи закладів торгівлі, побутового обслуговування та ресторанного господарства на території селища Володимирець розроблено  на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 15 червня 2006 року № 833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення», Наказу Міністерства економіки України № 309 від 09.10.2006 «Про внесення змін до деяких наказів», Закону України «Про санітарне та епідемічне благополуччя населення», Наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України № 219 від 24.07.2002 року «Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства», ст. 25, ст. 26, підпунктом 4 пункту б) ст. 30, ст 33, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших нормативно-правових актів.

1.2.    Рішення виконавчого комітету про встановлення режиму роботи є обов'язковим для всіх суб'єктів господарювання та надається їм безкоштовно.

1.3. Рішення виконавчого комітету про встановлення режиму роботи повинно бути розміщене в закладі торгівлі на доступному для споживачів та контролюючих служб місці.

 

II. ПОРЯДОК ВСТАНОВЛЕННЯ РЕЖИМУ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ТОРГІВЛІ, ПОБУТОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

2.1.    Загальний режим роботи закладів торгівлі, побутового обслуговування та ресторанного господарства на території селища Володимирець встановлюється рішенням виконавчого комітету Володимирецької селищної ради.

2.2. Граничний режим роботи  торгово-розважальних закладів на території Володимирецької селищної ради в нічний час – до 23 годин.

На передодні та в день офіційних державних та релігійних свят за зверненням суб’єкта господарювання погодженого з Володимирецьким СВ Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області виконком Володимирецької селищної ради має право надати тимчасово продовжити режим роботи до 06 годин.

2.3. У разі звернення суб’єкта господарювання з клопотанням щодо встановлення режиму роботи з перевищенням граничного режиму роботи встановленого п. 2.2. Положення такий режим роботи може бути встановлений лише за наявності погодження  Володимирецького СВ Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області. 

2.4.    Для встановлення режиму роботи Суб'єкт господарювання подає до виконавчого комітету Володимирецької селищної ради наступні документи:

- Заяву встановленого зразка;

- Копію свідоцтва про державну реєстрацію;

- Копію довідки Державної податкової інспекції про взяття на облік юридичної або фізичної особи як платника податків,

- Копію свідоцтва платника єдиного податку (у разі користування спрощеною системою оподаткування);

- Копію документу, що засвідчує право власності на приміщення, де буде здійснюватись господарська діяльність. У разі користування приміщенням на підставі договору оренди - копія договору оренди приміщення;

- Копію документу, що засвідчує право користування земельною ділянкою;

- Копію договору на вивіз сміття;

- інформація щодо кількості найманих працівників.

2.5.    В разі звернення суб'єкта господарювання щодо встановлення режиму роботи в нічний час в межах граничного режиму роботи встановленого п.2.2. рішення до переліку документів, зазначених в п.2.4. даного Положення, суб'єкт господарювання надає документ про наявність в закладі торгівлі та побутового обслуговування та на прилеглій території відеоспостереження.

2.6. В разі звернення суб'єкта господарювання щодо встановлення режиму роботи в нічний час, що перевищує межі граничного режиму роботи встановленого п.2.2. Положення до переліку документів, зазначених в п.2.4. даного Положення, суб'єкт господарювання надає документ про наявність в закладі торгівлі та побутового обслуговування та на прилеглій території відео спостереження та документи про наявність охорони, яка може забезпечити дотримання громадського порядку в об'єкті та на прилеглій до нього території та погодження  Володимирецького СВ Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області

 

III. ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ ВСТАНОВЛЕННЯ РЕЖИМУ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ТОРГІВЛІ, ПОБУТОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕСТОРАНОГО ГОСПОДАРСТВА

 3.1.    Оформлення встановлення режиму роботи закладів торгівлі, побутового обслуговування та ресторанного господарства здійснюється протягом 30 робочих днів з дня надходження заяви від суб'єкта господарювання.

3.2.    Заявник несе відповідальність за достовірність інформації, зазначеної в заяві та документах, що додаються до неї.

3.3.    При виникненні спірних питань при розгляді заяв на встановлення режиму роботи закладів торгівлі, побутового обслуговування та ресторанного господарства, документи передаються на розгляд  Володимирецької селищної ради, рішення якої є підставою для встановлення режиму роботи закладів торгівлі, побутового обслуговування та ресторанного господарства або відмови в його встановленні.

3.4.    Підставою для відмови у встановленні режиму роботи  може бути недостовірність відомостей у документах, наданих суб'єктом господарювання або неповний перелік наданих документів.

3.5.    У разі відмови у в встановленні режиму роботи суб'єкт господарювання може подати документи на повторний розгляд після усунення причин, що стали підставою для відмови.

3.6.    Суб'єкт господарювання, якому встановлено режим роботи, зобов'язаний дотримуватись норм чинного законодавства які регламентують господарську діяльність у сфері торгівлі або сфері надання послуг, в тому числі щодо дотримання тиші та громадського порядку.

3.7.    У разі порушення суб'єктом господарювання встановленого режиму роботи та (або) вимог чинного законодавства, що регламентують господарську діяльність у сфері торгівлі або сфері надання послуг в т.ч. щодо дотримання тиші та громадського порядку (порушення повинно бути належним чином задокументоване), виконавчий комітет Володимирецької селищної ради має право прийняти рішення про скасування встановленого режиму роботи закладів торгівлі, побутового обслуговування та ресторанного господарства.

 

4. ПОРЯДОК РОЗГЛЯДУ СКАРГ

   4.1. При надходженні у виконавчий комітет селищної ради скарг щодо порушення    закладами встановленого режиму роботи:

-          направляються на розгляд виконавчого комітету, а у разі необхідності також направляються до компетентних органів для прийняття відповідних заходів впливу.

-          у разі необхідності належним чином зафіксовані факти порушень невідкладно перевіряються уповноваженими особами

  4.1. виконавчий комітет розглядає факти допущених порушень і надає письмове попередження суб’єкту господарювання щодо необхідності усунення виявлених порушень в десятиденний термін з дня отримання попередження.

  4.2. У випадку представлення суб’єктом господарювання доказів усунення порушень, які могли стати підставою для скасування режиму роботи, останнє не підлягає скасуванню. В іншому випадку виноситься на розгляд виконавчого комітету проект рішення про скасування  режиму роботи.

  4.3.  Про прийняте рішення виконавчого комітету про скасування нічного режиму роботи повідомляються органи ДПІ та органи внутрішніх справ.

 

5.КОНТРОЛЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ ВСТАНОВЛЕНИХ РЕЖИМІВ РОБОТИ

5.1. Контроль за дотриманням встановлених режимів роботи здійснюється: 

- комісією створеною при виконавчому комітеті Володимирецької селищної ради,

 - органами внутрішніх справ,

5.2. Порушення вимог законодавчих, інших нормативно-правових  актів у сфері торгівлі, побуту, ресторанного господарства та закладів дозвілля тягне за собою відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та іншими нормативними актами.

 

СЕКРЕТАР РАДИ                                                                                            В. НОВАК 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.