HomeНовиниВ РайоніТетяна М’ялик з с. Воронки отримала подарунок від Президента України (фото-відео)

Тетяна М’ялик з с. Воронки отримала подарунок від Президента України (фото-відео)

( 0 Votes )


Напередодні Дня Святого Миколая сучасний ноутбук від Президента України Віктора Януковича Тані М’ялик із села Воронки, що у Володимирецькому районі, передав голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ. Президент України подарував дівчинці комп’ютер, щоб вона могла мати доступ до інтернету та отримувати віртуальні уроки. 

        Нині Таня у шостому класі, втім на відміну від своїх однокласників, які здобувають освіту у школі, вона за станом здоров’я змушена навчатися удома. Тож такий подарунок був дуже потрібний доньці, каже мама Феодосія Петрівна. За це Таня подякувала Президенту, передавши лист, іконку Різдва Христового та рушничок, вишитий власноруч. Також вишивані нею серветки отримають у подарунок народні депутати України Ганна Герман та Тетяна Бахтеєва, які також опікуються дівчинкою. 

      Нагадаємо, в 2009 році внаслідок нещасного випадку дівчинка отримала численні травми. Таню лікували у Володимирецькій центральній районній лікарні, клініках Харкова, Донецька та Києва. Загалом за три роки дитині зробили майже три десятки операцій. Втім, було потрібне подальше лікування, але вже за кордоном. Оплатити його батьки Тетяни неспроможні. Мати – доярка, батько – інвалід першої групи, а до цього працював робітником в лісі. В родині 8 дітей – 4 хлопчики і 4 дівчинки. Старшому - 24 роки, а молодшій дівчинці – лише 3. Тож родина попросила допомоги в Президента України. Віктор Янукович почав опікуватися дівчинкою. Він взяв Таню М’ялик з собою в літак, коли летів на Кубу з державним візитом торік у жовтні, особисто домовився з кубинською владою про безкоштовне лікування дівчинки. Вона лікувалася тривалий час на Кубі, де тамтешні лікарі замінили їй протез ноги. Пізніше повернулася додому, вчиться. Президент України увесь час цікавиться  її  здоров’ям. Минулого року Таня передала Президентові на Різдво ангела, зробленого її руками. Цього року вона написала Президентові листа, розповіла, що вчиться самостійно, оскільки не може ходити до школи. «Окрім занять, я також люблю вишивати, в’язати, малювати, а ще допомагаю мамі по господарству і доглядаю молодшу сестричку, - пише Тетяна. – Наближаються свята. Я від душі бажаю Вам успіхів, здоров’я і довгих років життя».

 

 

 

 

 

 

 


Фото та відео 

Сергій СКІБЧИК

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.