HomeНовиниВ Районі«Учитель року − 2016». Володимирчанин – серед кращих! (+фото)

«Учитель року − 2016». Володимирчанин – серед кращих! (+фото)

( 0 Votes )

 

5 лютого відбувся ІІ (обласний) тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року − 2016». Упродовж останніх 5 років наші земляки є серед лауреатів, які входять в четвірку кращих вчителів області. За коротким коментарем звертаємося до завідуючої районним методичним кабінетом Софії Шидловської.

− Дуже приємно, що обласне управління відзначає систему роботи нашого районного управління освіти і методичного кабінету зокрема з проведення першого районного етапу. Ця системна підготовка, робота методистів з учителями щороку дає результат: у четвірку входять один, а то й два вчителі з району. У нас вже роками напрацьована система супроводу і підготовки вчителів методистами. Як правило, одразу видно прогресивного вчителя, здатного рости вище, показувати гідні результати. Наше ж завдання – розгледіти талановитого педагога, допомагати йому зростати й самовдосконалюватися. Результат роботи на обласному рівні – це, в першу чергу, якісна робота методиста, починаючи від вибору вчителя і продовжуючи його супроводом та наставництвом у подальшому. І прикро, що сам методичний кабінет наразі під великим знаком питання. Нам вдалося відстояти необхідність існування такого інституту, як методкабінет, але лише на рік. Далі це перетвориться в іншу структуру у складі об’єднаних громад, можливо, це буде якийсь ресурсний центр. Отже, і ми чекаємо на реформи.

Система проведення конкурсу, звісно, з роками модернізується. Цікавим є те, що вже кілька років поспіль до основних  документів (заявка, анкета і т.ін.) на участь у конкурсі додається ще й посилання на блог. Наразі це є одним з основних аспектів перевірки творчої майстерності вчителів. Викладач має його постійно наповнювати цікавими матеріалами, адже одним з критеріїв аналізу й оцінки блогу є рівень його відвідування. Якщо ж у дописах видно, що блог цікавий, його відвідують і учні, і батьки, й вчителі, це оцінюється значно вище.

− До четвірки кращих педагогів області цього року увійшов і наш вчитель з предмету «Захист Вітчизни» Володимирецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Микола Зінь. Вчителі давали майстер-клас із своєї проблемної методичної теми, проходили тестування і захищали творчий проект. Давалася тема і одна година на підготовку, завдання вчителя − скласти презентацію і за 3 хвилини захистити її. Четвірка кращих вчителів проводили урок на базі Березнівського району. За день до уроку проводилося жеребкування: вчителі отримували клас і тему уроку. За одну добу слід було підготуватися і дати відкритий урок для журі конкурсу. А 5 лютого був проведений заключний етап конкурсу «Учитель року − 2016» і вже в обід відбулася церемонія нагородження.

Нема чого приховувати, участь в таких конкурсах − це величезне і фізичне, і психологічне навантаження, і вмовити вчителя піти на такі випробування − це теж виключно вміння методистів, − коментує Софія Олександрівна. − Цього року першість у конкурсі знову отримали рівняни. Але з їхнім фінансовим стимулюванням нам не сперечатися. Наше управління освіти, молоді та спорту преміювало чотирьох районних переможців у розмірі посадового окладу. Ще раніше ми стимулювали і лауреатів районного конкурсу. Тепер же зі зменшенням фінансування вимушені нагороджувати лише переможців, а якщо ж учитель виходить у четвірку, він отримує ще раз премію. Обласна рада профспілки працівників освіти нагородила усіх лауреатів премією "За волю до перемоги" у розмірі 1 тис. грн. Окрім того, щорічно управлінням освіти і науки Рівненської ОДА організовується для усіх лауреатів обласного конкурсу туристична поїздка в Карпати.

Ми пишаємося тим, що Микола Віталійович став кращим серед кращих педагогів області і щиро вітаємо його з цим досягненням. Горді, що здобутки такого талановитого вчителя гідно представляють Володимиреччину.

І ми приєднуємося до вітань і бажаємо великих звершень нашим педагогам, їхнім методистам. Щоб освітянська нива Володимиречини колосилася перемогами, і ці досягнення й творчий зріст учителів відчували насамперед діти.


 

Наталія АНДРЄЄВА.

 

У вас недостатньо прав для коментування.