HomeНовиниВ РайоніВ урочищі "Дубина" затримали мийника бурштину

В урочищі "Дубина" затримали мийника бурштину

( 0 Votes )

В урочищі «Дубина» 21-річний місцевий житель за допомогою мотопомпи видобував бурштин-сирець. А день тому поліцейські викрили ще одного чоловіка, який теж незаконно видобував «сонячне» каміння. Тепер обоє дають покази у поліції.

Під час відпрацювання Володимирецького району працівники Кузнецовського відділу поліції спільно із працівниками прокуратури поблизу селища Володимирець в урочищі «Дубина» виявили місцевого жителя, який за допомогою мотопомпи заводського виробництва видобував бурштин. Також під час поверхневого огляду у чоловіка виявили десять грамів бурштину-сирцю.

Мотопомпу правоохоронці вилучили, а каміння відправили на експертизу.Крім того, на території Володимирецького лісництва день тому, поблизу села Каноничі незаконним видобутком бурштину за допомогою мотопомпи займався 25-річний мешканець Володимирецького району. У чоловіка, окрім мотопомпи із обладнанням для видобування, вилучили п'ятнадцять грамів бурштину-сирцю.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.Це вже 37 кримінальне провадження, відкрите у цьому році за порушення правил охорони або використання надр.З початку року поліцейські 33 особам повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 240 Кримінального кодексу України. Три кримінальні провадження скерували до суду.

Правоохоронці цьогоріч вилучили 28 мотопомп, 10 одиниць транспорту та більш як 95 кілограмів бурштину-сирцю. Також виявили 42 особи, які займались незаконним видобутком бурштину.

 

Відділ комунікації

ГУНП в Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.