HomeНовиниВ РайоніСесія під живе виконання гімну

Сесія під живе виконання гімну

( 0 Votes )

22 квітня відбулося засідання п’ятої сесії районної ради сьомого скликання, яке розпочалося з живого виконання гімну усіма присутніми в сесійній залі. Хоча попередньо на порядок денний було винесено 14 питань (15-те різне), депутати прийнявши його за основу, окремим голосуванням по кожному довключили у нього ще чотири не менш важливих питання.

Зокрема: про схвалення змін до районної програми енергоефективності; про зміни до районної програми соціального захисту учасників АТО (стосовно допомоги бійцям на зубопротезування); про звернення депутатів райради до Президента України щодо передачі під юрисдикцію органів місцевого самоврядування питання легального видобутку бурштину та про звернення депутатів районної ради до Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області щодо розірвання договорів оренди.

Під час сесії розглядалися питання  підтримки програм:  забезпечення містобудівною документацією населених пунктів та територій Володимирецького району на 2016-2020 роки;  програму індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості «Власний дім» на 2016-2020 роки;  розвиток туризму у Володимирецькому районі на 2016-2020 роки; програму  розвитку земельних відносин у Володимирецькому районі на 2016-2020 роки; програму розвитку освіти у Володимирецькому районі на  2016-2018. З метою забезпечення соціального захисту учасників навчально-виховного процесу, створення належних умов для отримання учнями повноцінної загальної середньої освіти у сільській місцевості районна рада затвердила також програму забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів шкільними автобусами у 2016 році. Також у соціальному плані було прийнято ще одне рішення щодо внесення змін до районної програми матеріальної підтримки найбільш незахищених верств населення на 2013-2017роки, де передбачено з метою популяризації військової служби за контрактом вишукати кошти в районному бюджеті для одноразової матеріальної допомоги таким особам або членам їх сімей. 

Крім того, розглянули  питання внесення змін до районного бюджету на 2016 рік.  

З винесенням до порядку денного звернення піднялася й проблема отримання земельних ділянок учасниками АТО. Адже семеро з них були присутні на сесії. Серед них депутат Рівненської обласної ради Б.І. Бірук, автор депутатського звернення до районної ради. Практично з аналогічним зверненням «...щодо розірвання договорів оренди» звертався до профільної комісії і депутат райради М. М. Волчецький. Після цікавих та бурхливих обговорень, з деякими правками, дане рішення також було прийняте. Окрім того, присутні отримали запевнення, що ці питання перебували і перебуватимуть на постійному контролі місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.  

Не такими дискусійними, однак від того не менш важливими, були питання надання згоди Володимирецькій ЦРЛ на списання основних засобів та реорганізація загальноосвітніх навчальних закладів району в НВК в селах Новаки та Рудка.

Загалом депутати були одностайними щодо розгляду та прийняття рішень з усіх питань.

 Ольга ПЕШКО.

 

У вас недостатньо прав для коментування.