HomeНовиниВ РайоніПодарунки від Василя Берташа до Нового року

Подарунки від Василя Берташа до Нового року

( 0 Votes )

 

Шестикласниця Таня М’ялик із села Воронки Володимирецького району отримала омріяний подарунок під ялинку від Президента України Віктора Януковича. Дівчинці передали новорічні шати  Снігуроньки. Саме про таке вбрання до свята вона просила очільника країни в листі. Каже, сніжно-білу сукню, яку їй подарували, бачила уві сні. Її Таня одягне вже завтра – на новорічне шкільне свято.  А сьогодні вона передала Президентові України лист-подяку.

 

Водночас сім’я М’яликів отримала подарунок на Різдвяні свята і від голови облдержадміністрації Василя Берташа. Аби дівчинка могла діставатися до школи, очільник краю купив їй скутер. Адже пішки до школи Таня через проблеми зі здоров’ям ходити не може. На уроки її возитиме тато або сестри.

«Пам’ятаю, як сам у дитинстві чекав подарунків і тішився ними. Сьогодні я побачив таку радість в очах Тані М’ялик. І це ще більш приємно», - розповів Василь Берташ. Радіють подарункам і батьки дівчинки. Кажуть, дуже вдячні і за допомогу у скрутну  хвилину.

Нагадаємо, в 2009 році внаслідок нещасного випадку Таня отримала важкі травми. Її лікували у Володимирецькій центральній районній лікарні, клініках Харкова, Донецька та Києва. Загалом за три роки дитині зробили майже три десятки операцій. Втім, було потрібне подальше лікування, але вже за кордоном. Оплатити його батьки Тетяни неспроможні. Мати – доярка, батько – інвалід першої групи, а до цього працював робітником в лісі. В родині 8 дітей – 4 хлопчики і 4 дівчинки. Старшому - 24 роки, а молодшій дівчинці – лише 3. Тож родина попросила допомоги в Президента України. Віктор Янукович почав опікуватися дівчинкою. Він взяв Таню М’ялик з собою в літак, коли летів на Кубу з державним візитом торік у жовтні, особисто домовився з кубинською владою про безкоштовне лікування дівчинки. Вона лікувалася тривалий час на Кубі, де тамтешні лікарі замінили їй протез ноги. Пізніше повернулася додому, вчиться. Президент України увесь час цікавиться  її  здоров’ям. А до Дня Святого Миколая Віктор Янукович подарував Тані сучасний ноутбук  - щоб дівчинка мала доступ до всесвітньої мережі, здобувала додаткові знання та могла навчатися віртуально. 

 

 






 

У вас недостатньо прав для коментування.