HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині діє соціальний патруль

На Володимиреччині діє соціальний патруль

( 0 Votes )


З 30 грудня по 8 січня на виконання доручення в.о. голови Володимирецької районної державної адміністрації Петра Вакуліча, з метою попередження загибелі та травмування людей від переохолодження, в районі створено та організовано цілодобову роботу соціального патруля у складі працівників служби цивільного захисту у Володимирецькому районі Територіального управління МНС України у Рівненській області, соціальних служб, міліцією та медичних працівників.

 Робота соціального патруля здійснюється у тісній взаємодії із соціальними службами, міліцією, районним Товариством Червоного Хреста, громадськими організаціями, спираючись на існуючу мережу пунктів обігріву та лікувальних закладів району і соціальних установ для обездолених.

Головна  мета соціального  патруля – виявити людей без певного місця проживання, які опинилися у складній життєвій ситуації та проінформувати їх про місця, де можна поїсти, обігрітись та переночувати, а також проінструктувати людей про основні правила безпеки під час низьких температур. У разі необхідності соціальний патруль здійснюватиме доставку постраждалих до пунктів обігріву або лікувальних закладів.

Варто пам'ятати, що загинути від переохолодження організму можна й при нульовій температурі повітря. Якщо навіть немає морозу, але дме пронизливий крижаний вітер, падають дощ чи мокрий сніг, краще без потреби на вулицю не виходити. А якщо все ж таки довелося, то ретельно до цього підготуватися, вдягнувши теплий одяг та взуття. Разом з тим слід утриматися від вживання алкоголю. Адже під його дією, як відомо, чутливість притуплюється. І ймовірність стати черговою жертвою переохолодження різко збільшується.

Соціальне патрулювання триватиме до 8 січня 2013 року. Бригада працюватиме як у вихідні, так і у святкові дні. Нагадаємо, що у Володимирці цілодобово діє пункт обігріву, який розташований в районному територіальному центрі соціального обслуговування малозахищених верств населення  по вул. Соборна, 31.

Служба цивільного захисту Володимирецького району ТУ МНС у Рівненській області вітає всіх жителів краю з новорічними та різдвяними святами. А щоб вони пройшли безпечно, закликаємо громадян дотримуватися простих, але таких важливих правил, які вбережуть Вас від переохолодження чи обмороження. Нехай свята залишать Вам лише приємні спогади та враження.

 


Андрій Муравинець,

заступник начальника ДПРЧ-16


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.