HomeНовиниВ РайоніПривітання з Різдвом Христовим Архієпископа Сарненського і Поліського Анатолія

Привітання з Різдвом Христовим Архієпископа Сарненського і Поліського Анатолія

( 0 Votes )


Дорогі брати й сестри!

Стрімко плине життя – і ось ми знову стоїмо на порозі прийдешнього року благосні Божої, знову зустрічаємо велике свято Різдва Господа і Спаса нашого Іісуса Христа. Народні пісне співи, що прославляють народження Богонемовляти, радісною звісткою осявають наше життя, відтісняючи проблеми й буденні турботи на другий план. У цих духовних гімнах з дитячою щирістю і чистотою відображається душа нашого боголюбного народу, його віра, його вікові надії та сподівання, радість зустрічі з Тим, Хто явив світу путь, істину і життя (Ін. 14:6).

 Син Божий нині з нами на землі! «Нині Христос рождається… нині Безначальний починається… Сили Небесні радіють, і земля з людьми веселиться…» весь світ у ці святі дні затамував подих, бо знову з небес, що відкрилися нині, чути спів ангельського славослов’я: «Слава у вишніх Богу і на землі мир, у людях благовоління» (Лк. 2:14).

Вірю, що ця радість Безплотних Сил знаходить відгуку кожному християнському серці. Святкуючи Різдво Христове, ми сповнюємося вдячністю до Бога, Який не полишив людину, бо так розлюбив світ, що віддав і Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто вірує в Нього, не загинув, а мав життя вічне.

Різдво Христове – це свято любові. Любов, котру принесло на землю Різдво, зобов’язує нас до внутрішнього відродження, до оновлення усього сущого: людини, сім’ї, нації, держави, всесвіту.

Сьогодні, коли наше суспільство переймається житейськими земними турботами, коли воно пройняте занепокоєнням і цілковито поринуло у боротьбу у пошуках кращого завтрашнього дня, ми усім своїм єством відчуваємо особливу потребу прислуховуватися до голосу Спасителя, Який прийшов у світ і зве: «Прийдіть до Мене, всі струджені й обтяжені, і Я заспокою вас» (Мф. 11:28).

Вклоняючись нині Богонемовляті Христу, молитимемось Йому про тишу і благоденство, щоб Він просвітив і благословив миром наш народ, щоб разом із Ангелами ми заспівали хвалебний піснеспів: «Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління!»

Вітаю вас, брати і сестри, зі святом Різдва Господа і Бога  і Спасителя нашого Ісуса Христа і Новим 2013 роком. Нехай наступний рік буде роком Божого милосердя, роком мирним і сприятливим, щоб ми прожили його в благочесті й чистоті, сходячи від сили в силу на шляху вічного спасіння.

 

 

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ!  СЛАВІМО ЙОГО!


 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.