HomeНовиниВ РайоніНовий дах і вікна для Рафалівської лікарні (+фото)

Новий дах і вікна для Рафалівської лікарні (+фото)

( 0 Votes )

У Рафалівській районній лікарні (нині терапевтичне відділення Володимирецької ЦРЛ) робота кипить. Окрім працівників лікувального закладу, тут працюють ще й будівельні бригади

З понеділка 12 вересня у терапевтичному відділенні почали встановлювати металопластикові вікна. А ще одна бригада приватного підприємства «ДосвідБуд» Павла Дорожинського займається ремонтом покрівлі. Адже дах тут постійно протікав. А вікна в багатьох палатах геть струхли та не відчинилися. Їх давно треба було замінити.

Можете уявити собі, яке то було лікування, коли взимку медсестри затуляли вікна одіялами, щоб сніг не задував. Пацієнти не раз скаржилися: «Поки одну болячку вилікуєш, ще більше хвороб тут підхопиш. Вікна – як решето, дах тече, он постінах потьоки. Нехай би до М’ялика звернулися, він їх враз замінив би …»

Меценат хоч навіть і не здогадувався про такі розмови, та все ж позаминулого тижня в Рафалівку заїхав і побував у лікарні. Почувши прохання громади, він особисто пересвідчився у плачевному стані вікон і одразу ж пообіцяв замінити їх. Минулої п’ятниці працівниками київської фірми було проведено заміри, а в наступну середу вже почали демонтаж і встановлення нових металоконструкцій. Їх вартість складає біля трьохсот тисяч гривень, тож колектив лікарні та громада селища Рафалівка висловлюють свою щиру вдячність небайдужому бізнесмену і справжньому меценату Віктору Ничипоровичу М’ялику.

Ремонт покрівлі відбувається за рахунок субвенції з державного бюджету, яку «вибив» для свого округу народний депутат Василь Яніцький. Загальна вартість робіт складає трохи більше 1 мільйона гривень. За що також слід подякувати народному депутату.

У середу 15 вересня головний лікар КЗ «Володимирецька ЦРЛ» Іван Караїмчук приїхав до Рафалівки, аби перевірити, як відбуваються ремонтні роботи. На момент приїзду у лікарні вже було поставлено 11 вікон на другому поверсі, де знаходиться терапевтичне відділення. Всього встановлено 33 вікна, роботи було повністю завершено минулого четверга. Працівники лікарні та селищний голова вражені тим, наскільки оперативно працює бригада.

– Ті вікна були в жахливому стані. Уявіть, як було лежати хворому: дощ піде або сніг – затікає. Крім того, ми постійно чули, з якої сторони вітер. Нарешті їх замінили. Хлопці дуже оперативні. Ми прийшли в понеділок на роботу, бачимо, приїхала машина, а це хлопці вікна привезли, – радіє завідуюча терапев- тичним відділенням Світла- на Кондратюк. – Нехай добро сторицею повернеться Віктору Ничипоровичу!

Разом із селищним головою та іншими працівниками лікарні Іван Караїмчук пройшовся палатами лікувального закладу. Працівники розповіли про інші побутові проблеми, які потребують вирішення. Так, у деяких палатах треба заміни лінолеум – він весь продірявлений; у деяких приміщеннях з’явилися чималі тріщини на стелі. Необхідний ремонт та часткова заміна електропроводки; є потреба в заміні вхідних дверей.

– Крім заміни вікон та даху, виконають ще й внутрішні опоряджувальні роботи. Їх виконуватимуть силами персоналу терапевтичного відділення №2 Володимирецької ЦРЛ. Вони будуть проведені за рахунок субвенції Рафалівської селищної ради та Полицької сільської ради (кожна по 100 тисяч гривень). Ще частину коштів виділено з районного бюджету, а також залучено власні кошти ЦРЛ, – додав головний лікар КЗ «Володимирецька ЦРЛ» Іван Караїмчук.

– Дивлячись, як проводяться будівельні роботи, вкотре підтверджується думка про те, що разом – ми сила. Лише об’єднавшись, спільними зусиллями ми зможемо досягти бажаного результату. Зайве підтвердження цьому – ремонт нашої лікарні. А відтак хочеться згадати добрими словами подяки та пошани народного депутата України Василя Яніцького та нашого мецената Віктора М‘ялика, висловити вдячність депутатському корпусу Володимирецької районної, Рафалівської сільської рад, щиро подякувати персоналу Рафалівського терапевтичного відділення №2 та, звичайно, будівельникам. Нехай внесок кожного у добрі справи повертається сторицею – відмітив Рафалівський селищний голова Василь Совгуть.

Уже зовсім скоро палати Рафалівського терапевтичного відділення №2 стануть комфортнішими та затишнішими. Отак, у співпраці влади, депутата та мецената, набагато легше і швидше вирішуються проблеми громади. І це має стати хорошим досвідом та практикою на майбутнє. Недарма ж кажуть: гуртом і Богу добре молитись. Бо й справді: як роблять укупі – не болить у пупі…

 

 
 
 
 
 

 

Ольга ПЕШКО.

Фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.