HomeНовиниВ РайоніВшанували господарів лісу (+фото)

Вшанували господарів лісу (+фото)

( 0 Votes )

У неділю, 18 вересня 2016 року, о 13 годині дня районний будинок культури приймав дорогих гостей. За останні десять років тут знову вшановували працівників лісу у їх День професійного свята.

Перші ряди зайняли почесні гості – директор Олександр Мисько та профспілковий «бог» Віра Дерев’янко, ветерани лісової справи, пенсіонери підприємства, що віддали лісу понад чверть і більше років свого трудового життя.

По традиції і перед концертною програмою виступили генеральний директор найбільшого в Україні лісгоспу Олександр Мисько, голова РДА Володимир Хоружий, голова районної ради Василь Ковенько і помічник депутата ВР Василя Яніцького Михайло Герасимчук. Кожен від себе особисто і згідно статусу служби привітав працівників та охоронців зелених шат і вручив відповідні відзнаки кращим із кращих.

До півсотні відзначених лісівників піднялися на п’єдестал пошани районної сцени.

Завдяки наполегливій праці робітників і спеціалістів лісгоспу ними було досягнуто виконання всіх основних показників виробничо-господарської діяльності. В держлісфонді посаджено 307 га лісових культур. Обсяг реалізації продукції залишився на минулорічному рівні, але у грошовому виразі зріс і склав 52 мільйони гривень. Середньомісячна заробітна плата склала 7128 гривень.

 Серед кращих колективів визнано Рівненським обласним управлінням лісового та мисливського господарства Володимирецьке, Антонівське, Любахівське, Рафалівське, Цепцевицьке, Хиноцьке лісництва.

Державною агенцією лісових ресурсів України нагрудним знаком «Відмінник лісового господарства» нагороджено лісничого Любахівського лісництва Олександра Шарабара.

Подякою Голови Державного агентства лісових ресурсів України відзначено лісничого Озерецького лісництва Руслана Косяка та лісничого Біленського лісництва Володимира Ткачука, водія Рафалівського ЛПК Миколу Овечка.

Грошову винагороду від Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства і обкому працівників лісового господарства отримали провідний інженер з лісових культур Микола Макаренко, майстер лісу Антонівського лісництва Михайло Соловей, водій лісовоза Рафалівського ЛПК Василь Москалик, лісничий Хиноцького лісництва Святослав Жогло, провідний інженер з лісових культур Олена Бадун.

Винагороди та грамоти Рівненської ОДА та облради були вручені директору лісгоспу Олександру Миську та головному інженеру лісгоспу Михайлу Салівонику.

У числі відзначених Володимирецькою РДА та районною радою – провідний економіст Михайло Мороченець, майстер лісу Красносільського лісництва Віктор Слобода, майстер лісу Хиноцького лісництва Віктор Жогло, водій Красносільського лісництва Валерій Боровик.

«Кращим лісничим» визнано Івана Швирида – лісничого Володимирецького лісництва. «Кращим помічником лісничого» – Василя Мороченця – помічник лісничого Володимирецького лісництва.

У номінації «Кращий майстер лісу» відзнаки заслужено одержали Володимир Горбачик з Володимирця, Олександр Рищиковець з Любахів, Леонід Бойко з Сопачева, Іван Вознюк з Рафалівки, Валентина Гребень з Цепцевич, Ольга Пучка з Красносілля, Сергій Тригуба з Полиць, Анатолій Шершень з Мульчиць, Павло Пуха з Телкович, Микола Осєнній з Озерець.

Звання «Кращого водія» присвоєно Петру Москалику та Михайлу Куклі з Антонівки, Василю Москалику з Рафалівки. У числі відзначених – трактористи-механізатори Анатолій Шурко з Любахів, Олександр Смоляк з Озерець, Володимир Касянчик з Мульчиць, Василь Кухоцький з Антонівки, Микола Вознюк з Рафалівки, Володимир Кравчук з Красносілля.

З маленької насінини виростає деревце. Не перелічити всіх сіянців, які піднялися з рук лісокультурниці з Красносільського лісництва Лариси Жданюк. Завжди чисто і прибрано в адмінприміщенні Антонівського ЛПК. Це – заслуга прибиральниці Алли Кукли. Не кожен може так завзято впоратися з деревиною, як вальник лісу Мульчицького лісництва Юрій Гузуватий і скатник деревини Антонівського ЛПК Сергій Дзюрбас. «Майна» і «Віра» – позивні у професії кращих стропальників і кранівників, якими є стропальники з Антонівки Руслан Кривко і Роман Протосавицький та кранівник з Рафалівки Віктор Водько.

Віншування мережилося з концертною програмою. Прима-номером став виступ солістки з колегіуму Ірини Мисько – подарунок у день батька і свята працівників лісу татові Саші і всім присутнім батькам. Кожен номер районних працівників культури як злет золотого пісенного птаха – заслужено прекрасний: від хореографічної композиції танцюристів з колегіуму до ветеранів заслуженого «Вереса». І кожен твір, і кожен виступ адресувалися персонально, як от подяка за мир і чисте небо АТОвцям-лісівникам Володимиру Гугайло, Івану Вараниці і Володимиру Домінікіну. І пенсіонерам «зеленої служби», яким адміністрація і профком привселюдно вручили подарунки та конверти, звичайно, з грішми.

За збереження птаха з Червоної книги природи Європи – чорного лелеки – подяку одержав лісничий Антонівського лісництва Ігор Івчик. А від фонду нардепа Василя Яніцького «Наш край» – мисливознавець Віктор Биков та механізатор Володимирецького лісництва Володимир Мулявка.

Культармійці РБК під проводом Петра Шелігана та Василя Грековича виконали негласний гімн лісівників Рівненщини «Славний козак, славний…», а на прохання директора лісгоспу – пісню «Явір та яворина». Від імені працівників лісу директор лісгоспу Олександр Мисько щиро подякував керівникам району голові РДА Володимиру Хоружому, голові районної ради Василю Ковеньку, голові профкому лісгоспу Вірі Дерев’янко, солістці Наталі Андрєєвій, начальнику відділу культури і туризму Людмилі Босик, і всім працівникам культури за увагу і прекрасне пошанування лісівників.

 

 
 
 

 

Галина Тєтєнєва.

фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.